Wybierz pozycję z menu
Bezpieczna Gastronomia
Wsparcie Twojego biznesu - narzędzia
Wywiad z Beatą Szczerbą menager restauracji
Kurna Chata i Rybna Chata w Świnoujściu

Kurna Chata to miejsce, w którym można spróbować - w zależności od sezonu - nieprzetworzonych potraw tradycyjnej kuchni polskiej. Potwierdzeniem tego jest przyznany restauracji certyfikat Dziedzictwa Kulinarnego Pomorza Zachodniego dla restauracji dbających o tradycje regionalną. Rybna Chata w swojej karcie oferuje przede wszystkim ryby i owoce morza. Restauracja otrzymała certyfikaty: MY FISH wyróżniający restauracje w których można zjeść lokalne świeże ryby.

Rozmowa przeprowadzona z właścicielem prestiżowego
lokalu w Łodzi - Panem Dariuszem Sojka.

„Quale Restaurant jest tak łódzka jak to tylko możliwe. Nie może być zresztą inaczej skoro mieści się w piwnicy fabrykanckiego pałacu”. Quale Restaurant, to miejsce spotkań na kulinarnej i autorskiej mapie Łodzi. Miejsce, gdzie dania kuchni polskiej i europejskiej przygotowywane są z pasją, ogromną starannością, miłością i wiedzą o jedzeniu.
Tu skosztujesz potraw o skali arcydzieła w towarzystwie świetnie zaproponowanego trunku; wina, whisky, inspirowanych elegancją lat 20.

Jak rozwinąć swój biznes dzięki narzędziom DISH?

Gastronomia mocno ucierpiała przez wybuch pandemii. Od momentu ponownego otwarcia wszystkie lokale gastronomiczne muszą przestrzegać określonych przepisów dotyczących higieny, zachowania odpowiednich odległości oraz ochrony pracowników. Wiele kwestii z tym związanych nadal budzi wiele pytań oraz wątpliwości.