Wybierz pozycję z menu
Jak wrócić do gry #restartgastro
Wsparcie Twojego biznesu - narzędzia
Oferty specjalne
Narzędzia i usługi Makro
Narzędzia i usługi partnerów Makro
Materiały do pobrania
Gastroinspiracje
NARZĘDZIA I USŁUGI MAKRO
Twój biznes w sieci
Naszym klientom oferujemy stronę internetową z przyjaznym interfejsem i łatwością obsługi. Narzędzie jest całkowicie bezpłatne, bez ukrytych kosztów. Chcemy pomóc Ci odnieść cyfrowy sukces w sieci!

Dlaczego warto skorzystać z bezpłatnej strony internetowej od Makro?

  • bezpłatna reklama Twojego lokalu gastronomicznego w sieci
  • intuicyjna obsługa
  • możliwość uruchomienia modułu zamawiania posiłków
  • samodzielne zarządzanie, również przez aplikację mobilną
  • przejrzysty wygląd, dostosowany do urządzeń mobilnych
  • podgląd do statystyk wyświetleń
  • dajemy wybór skorzystania z domeny eatbu.com lub z własnej
  • możliwość zamieszczenia na stronie modułu rezerwacji stolików online
 

Wywiad z Beatą Szczerbą menager restauracji Kurna Chata i Rybna Chata w Świnoujściu

Opinie klientów

Dzięki bezpłatnej stronie internetowej od Makro, bez problemu można odnaleźć nas w sieci.

Maciej Lenczewski, Cotto e Crudo

Strona internetowa jest bardzo czytelna i prosta w obsłudze

Jakub Zimniak, Pizzeria Gallipoli

Program do rezerwacji bardzo ułatwił nam pracę. Od momentu jego wprowadzenia zarządzanie rezerwacjami naszych Gości jest płynne i efektywnie pozwala wykorzystać potencjał restauracji.

Jarosław Przygocki, Forni Rossi 543 Pizza Napoletana, Poznań

REZERWACJA STOLIKÓW

Z uwagi na obecną sytuację epidemiologiczną przygotowaliśmy dla Was kolejny materiał pokazujący w jaki sposób bezpłatnie uruchomić możliwość skorzystania z rezerwacji stolików w Waszych lokalach. Narzędzie jest proste w obsłudze i to Wy decydujecie kiedy i w jakich godzinach ma działać.

  • brak ograniczenia ilości miejsc oraz stolików
  • możliwość dodania narzędzia na każdą stronę (w tym portale społecznościowe) za pośrednictwem prostego linku
  • bezpłatne
  • prosta obsługa
  • nieskomplikowana konfiguracja
  • bezpłatne powiadomienia @ oraz SMS

Jeżeli zachęcił Was film do skorzystania z bezpłatnego narzędzia, zapraszamy do przesłania danych do kontaktu (Nazwa lokalu, imię i nazwisko, numer telefonu oraz preferowane godziny kontaktu) tutaj.

MENUKIT

Przygotowaliśmy dla Was materiał pokazujący w jaki sposób zoptymalizować przygotowanie potraw w Waszych lokalach, ograniczyć koszty i to wszystko zupełnie bezpłatnie używając naszego narzędzia MenuKit.
  • brak ograniczenia ilości przepisów oraz produktów
  • narzędzie dostosowane dla wielu lokali
  • koszty potraw na podstawie produktów oraz ich gramatury – możecie policzyć proponowane przez nas przepisy lub wprowadzić własne
  • narzędzie jest bezpłatne
  • prosta obsługa
  • szybka konfiguracja
Bezpłatne narzędzie do obliczania food costu
Jeżeli zachęcił Was film do skorzystania z bezpłatnego narzędzia, zapraszamy do przesłania danych do kontaktu (Nazwa lokalu, imię i nazwisko, numer telefonu oraz preferowane godziny kontaktu) tutaj.

SPRZĘT ZA OBROTY

Image equipment

Otwierasz nowy lokal lub restaurację?

Kupiłeś nowy sprzęt lub dopiero planujesz wyposażyć swoją gastronomię?

Pomożemy sfinansować Twoją inwestycję, już dziś dołącz do programu SPRZĘT ZA OBROTY, kupuj w Makro, a zwrócimy Ci wartość zakupionego sprzętu. Zgłoś się do programu wypełniając formularz zgłoszeniowy lub spytaj swojego przedstawiciela handlowego o szczegóły.

Narzędzia i usługi partnerów Makro

POSbistro - PRZEJDŹ Z NAMI NA FISKALIZACJĘ ONLINE

Image posbistro

Masz kasę fiskalną?

Pamiętaj aby do końca grudnia 2020 roku wymienić ją na urządzenie fiskalne online.

Masz system POS?

Jeśli zakupiłeś zintegrowaną z systemem drukarkę fiskalną przed 1. maja 2019 roku, to jesteś zobligowany do wymiany jej na nowe urządzenie fiskalne online.

Wraz z uchwaleniem ustawy z dnia 15 marca 2019 roku o zmianie ustawy o podatku od towarów i usług oraz ustawy – Prawo o miarach, właściciele lokali gastronomicznych są zobligowani do wymiany swoich urządzeń fiskalnych na urządzenia online.

POSbistro dla kadry zarządzającej

POSbistro icon 1

Raporty i monitoring food costu

POSbistro icon 2

Optymalne zatowarowanie i prognoza zakupowa

POSbistro icon 3

Preferencje zakupowe lojalnych klientów

POSbistro icon 4

Szybsze wdrożenie i kontrola efektywności

POSbistro dla obsługi w lokalu

POSbistro icon 5

Mobilna obsługa i szybsza rotacja stolików

POSbistro icon 6

Ułatwienie szefowi kuchni procesu zamawiania

POSbistro icon 7

Automatyczne rekomendacje zwiększające średnią wartość rachunku

PosPOSbistro icon 8

Większa ilość zamówień dzieki samoobsłudze

Jakie korzyści niesie za sobą system POSbistro? Kasa online POSbistro
Elektroniczny przesył informacji do CRK icon check icon white
Podgląd danych sprzedażowych w czasie rzeczywistym icon white icon white
Zarządzanie magazynem icon white icon white
Automatycznie przesyłanie faktur z MAKRO icon white icon white

Jak przejść na online z MAKRO?

  • Wypełnij formularz
  • Doradca naszego partnera skontaktuje się z Tobą
  • Zapoznaj się z ofertą specjalną, którą od nas otrzymasz
  • Zainstaluj aplikację sprzedażową POSbistro w lokalu i przenieś swój biznes na wyższy poziom zarządzania
Image POSbistro online

DirectBistro

uber eats
  • niska prowizja za zamówienia
  • profil Twojej restauracji gotowy w 24h!
  • rozwiązanie w pełni zintegrowane z systemem sprzedażowym POSbistro
  • aktywny link, który prowadzi klientów bezpośrednio do Twojego menu online
  • w pełni funkcjonalne menu z DirectBistro można umieścić na stronie internetowej restauracji
  • możliwość dostosowania wyglądu menu
  • współpraca z serwisem Przelewy24 - zaufanym partnerem w zakresie płatności online
    (*marża za transakcje wg. promocyjnej oferty dla klientów POSbistro)
  • wypłata zgromadzonych środków w dowolnej chwili
  • swobodna edycja menu i cen oraz promocji, bez konieczności autoryzacji
  • aplikacja umożliwia bezpłatne wysyłanie push notyfikacji do klientów - dodatkowy kanał komunikacji o aktualnej ofercie i promocjach

* Aplikacja wymaga korzystania z systemu sprzedażowego na tablety POSbistro (specjalna oferta dla nowych klientów - nawet do -50%)

POSdriver

Najważniejsze cechy:

  • możliwość współpracy kilku lokali gastronomicznych z jednego miasta w zakresie wspólnych dowozów posiłków
  • podgląd na to, gdzie aktualnie znajduje się kierowca (oszacowanie czasu na kolejny dowóz)
  • raporty z podziałem na liczbę kursów dla danego lokalu
  • automatyczna komunikacja kierowcy z kucharzem

Aplikacja wymaga korzystania z systemu sprzedażowego na tablety POSbistro (specjalna oferta dla nowych klientów - nawet do -50%)

posdriver

Rungis Express – nowy dostawca na rynku polskim

Rungis express - nowy dostawca na Polskim rynku!

Rungis Express oferuje dostawy wysokiej jakości produktów do lokali gastronomicznych. Wybór towarów dokonywany przez naszych kupców oparty jest na ścisłych kryteriach i uwzględnia indywidualne potrzeby klientów.

W naszej ofercie mamy 13.000 wysokiej jakości produktów z ponad 150 krajów na całym świecie. Oferujemy wyselekcjonowane mięso, ryby, owoce morza, egzotyczne warzywa i owoce, przyprawy z całego świata, różnorodne oleje i oliwy, ręcznie robiony makaron oraz wiele innych produktów.

Korzystając z naszej oferty masz możliwość wyboru produktów z różnych zakątków świata. Dzięki ciekawej i zróżnicowanej ofercie będziesz mógł przygotować nowe dania które wyróżnią Cię spośród innych restauracji.

  • obecnie dostawy do Warszawy i okolic
  • dostawy dwa razy w tygodniu
  • dedykowany transport
Rungis Express - nowy dostawca na rynku polskim!

Too Good To Go

Co to jest program Too Good To Go?

Nikt z nas nie lubi wyrzucać jedzenia, ale niestety nawet najlepsze planowanie czasami nie jest nas w stanie uchronić nas przed marnowaniem.

W Polsce marnuje się rocznie 9 milionów ton żywności. Często bardzo trudno jest przewidzieć zapasy, oczekiwania konsumentów też zmieniają się i trudno je ocenić. Niektóre produkty będą niedostępne w niektórych dniach, a nadwyżki w kolejnych. Dotyczy to wszystkich produktów – od dań przygotowywanych na miejscu, przez owoce i warzywa czy lemoniady i koktajle.

Jak dołączyć?

Warto podkreślić, że dołączenie do Too Good To Go nie wiąże się z podpisywaniem umowy, można dołączyć i zrezygnować w każdej chwili. By dołączyć do programu wystarczy wysłać maila na info@toogoodtogo.pl lub zostawić do kontakt na stronie www.toogoodtogo.pl/pl/business.

Sprawdź jak to działa
too good to go

MATERIAŁY DO POBRANIA

Nie macie czasu na przygotowanie materiałów informacyjnych? Przygotowaliśmy je dla Was i są gotowe do pobrania.

Bezpieczeństwo BHP

material3 image 

Możliwa edycja (PPT)

MATERIAŁY SOCIAL MEDIA

Paczka nr 1:

Zostań w domu, zamawiaj online jesteśmy otwarci

Paczka nr 2:

Ciasto z dowozem, danie dnia, menu wielkanocne, zapisy na świąteczne potrawy, zupa dnia

Paczka nr 3:

Darmowa dostawa, "smacznego", zestaw dnia wege, zestaw dnia

Paczka nr 4:

Zostań w domu, zamawiaj online jesteśmy otwarci

LUNCH MENU

Zaoszczędź czas i pieniądze

Poznaj inspirujące receptury na lunchowe menu, które możesz sprzedawać w wygodnych, tygodniowych abonamentach i dostawie do gości, którzy nie mogą Cię aktualnie odwiedzić.

Z myślą o potrzebach Twojego lokalu w obliczu obowiązujących ograniczeń Szefowie Kuchni Akademii Inspiracji MAKRO przygotowują kompletne, tygodniowe menu bazujące na niskim food cost’cie.

Dzięki temu możesz stworzyć atrakcyjną cenowo ofertę odpowiadającą potrzebom potencjalnych klientów pracujących z domu, zajmujących się dziećmi, przebywającym na kwarantannie i każdemu, kto szuka smacznego, niedrogiego obiadu, a nie może go zjeść poza domem.
Pamiętaj, że wszystkie receptury stanowią inspirację i możesz je swobodnie modyfikować, dzięki czemu dostarczysz pod drzwi swoich klientów jeszcze więcej smaków, które znają z Twojej kuchni.

GASTROINSPIRACJE

Akademia Inspiracji MAKRO zaprasza profesjonalistów z branży HoReCa do wspólnego rozwijania kompetencji zawodowych.

W naszym cyklu #gastroinspiracje oprócz nowoczesnych interpretacji dań kuchni polskiej poruszymy zagadnienia z zakresu dobrych praktyk organizacji pracy, współczesnych technik kulinarnych, optymalizacji i kalkulacji food cost’u oraz właściwego wykorzystywania produktów.

Gotowanie sous vide cz 2

Druga część filmu na temat techniki gotowania sous vide. W pierwszym nagraniu na ten temat pokazaliśmy kilka kroków prawidłowego przygotowania do gotownaia sous vide, w kolejnym odcinku przechodzimy już do samego procesu gotowania i pokazujemy, dlaczego sous vide jest techniką, która robi różnicę w kuchni.

Gotowanie sous vide cz 1

Poznaj zasady rządzące techniką gotowania sous vide i ich zastosowanie wobec różnorodnych produktów. W nagraniu pokazaliśmy m.in. takie elementy jak przygotowanie do gotowania krok po kroku, dobór ciśnienia do produktu, prawidłowe pakowanie czy zabezpieczenie żywności. Więcej na temat tej techniki odkryjesz w części 2.

Polędwica z dorsza na rissotto szafranowym

W poprzednim odcinku Sous chef Michał Węcławek pokazał kilka praktycznych wskazówek na organizację sekcji w restauracji. Teraz przyszła pora na praktyczne wykorzystanie tej wiedzy, czyli złożenie dania z przygotowanego mise en place. Poznaj sprawny przepis na Polędwicę z dorsza pod sosem holenderskim na risotto szafranowym.

Organizacja sekcji w restauracji

Poznaj dobre praktyki z zakresu organizacji sekcji i przygotowania mise en place w restauracji. Zobacz, jak nasze porady pozwolą Ci szybciej, bezpieczniej i bez większych strat produktów przygotować się na serwis, w którym utrzymasz powtarzalność i wysoki standard. Sprawdź, jak przygotować bazę do sosu holenderskiego, risotto szafranowego i jak zabezpieczyć świeżą rybę.

Restauracja w wydaniu Do It Yourself (DIY)

Szef kuchni Akademii Inspiracji MAKRO prezentuje koncepcję dań restauracyjnych w konwencji do it yourself, która może doskonale sprawdzić się jako alternatywa lub rozwinięcie oferty dań na wynos. Zobacz, jak Twoi klienci mogą smacznie wykorzystać swoje zapasy makaronu i zjeść we własnym domu samodzielnie przygotowane dania z Twojej restauracji zgodnie z przygotowaną przez Ciebie instrukcją.

Barszcz biały w nowoczesnym wydaniu

Zobacz nowoczesną interpretację tradycyjnej receptury na barszcz biały i dowiedz się, dlaczego warto go serwować nie tylko przy okazji Wielkanocy.

Gęsie żołądki z sałatą z jarmużu i boczniaków

Tradycyjne polskie danie, szczególnie popularne w zachodniej części kraju zaprezentowane w nowoczesnej formie. Sprawdź gotową recepturę na wysokomarżową pozycję w menu restauracji i odkryj przed swoimi gośćmi smak mało znanych podrobów – gęsich żołądków serwowanych z sałatą z jarmużu i boczniaków na ciepło.

Stek z bakłażana z puree z pieczonego kalafiora

Kuchnia wegańska może zaskakiwać bogactwem smaków i tekstur. Wystarczy podejść do tematu kuchni roślinnej jak do każdej innej, czyli rozplanować wieloelementowe danie pod względem gramatury składników, kompozycji smaków i wyglądu. Zobaczcie, jak nam się to udało.
Czy potraficie rozpoznać klasyczne danie mięsne, które było inspiracją dla tego talerza?

Menu abonamentowe

Zaplanowane z wyprzedzeniem i skalkulowane co do porcji menu lunchowe – czy to możliwe? Tak, jeżeli postawimy na ofertę menu lunchowego w abonamencie. Jest to koncepcja, w której organizujemy tygodniowe dostawy obiadów do klientów, którzy wykupili abonament na taką usługę. Jak sprawić, aby to się opłacało? Zobacz nasz film i przepisy na 3 dania.

Street food po polsku

Food truck i kuchnia uliczna w polskim wydaniu to koncept, w którym na warsztat wzięliśmy fuzję streetfoodowej formy podania i jej klasycznych receptur z polskimi, regionalnymi inspiracjami. Zobaczcie 3 pierwsze receptury naszego Street foodu w polskim wydaniu i dajcie znać, jak nazwalibyście te dania, gdyby znalazły się w menu Waszego food trucka.
Pełne receptury na te dania znajdziecie na fanpage'u Akademii Inspiracji MAKRO!

Szanowny Kliencie, w celu zapewnienia najlepszej jakości usług oraz zagwarantowania najlepszych promocji wykorzystujemy pliki cookies. Jeśli zgadzasz się przekazywać nam te informacje prosimy o kliknięcie „Zgadzam się”. Polityka prywatności >>