Sprzedawaj i promuj swoje usługi online – na stronie internetowej i w mediach społecznościowych. Śledź wszystkie informacje kontaktowe Twoich gości, którzy zamawiają online i telefonicznie, aby mieć kontakt z aktualnymi klientami. Zbieraj na bieżąco zgody na kontakt telefoniczny i mailowy. To pozwoli Ci na stałe zwiększanie grupy klientów do których będziesz mógł wysyłać cykliczne informacje o swoich daniach i usługach.

DISH to nowoczesna platforma dla gastronomii. Daje restauratorom dostęp do kompleksowych narzędzi takich jak: strona internetowa, rezerwacja stolików online oraz narzędzie do zarządzania wizytówką Google – WebListing. Wszystkie narzędzia dostępne są w jednym miejscu w aplikacji mobilnej DISH na Android oraz iOS.
MAKRO Polska zapewnia partnerską współpracę i pomoc w budowaniu tożsamości i kreowaniu wizerunku restauracji w sieci. Dzięki wykorzystaniu cyfrowych rozwiązań dla gastronomii oraz najlepiej dostosowanych kanałów marketingu dbamy o rozpoznawalność i Twój sukces online.
Dla naszych klientów zdecydowaliśmy się udzielić darmowego dostępu do pakietu Professional do 31.01.2021r. W tym okresie możesz bezpłatnie przetestować funkcje Premium. Jeśli nie zdecydujesz się na kontynuację pakietu Professional, zmienimy go z powrotem na pakiet Starter, a Ty nie zostaniesz obciążony opłatą abonamentową.
Dostosuj narzędzia do swoich potrzeb wybierając pomiędzy pakietami Starter i Professional.
Bądź widoczny w sieci! Testuj bezpłatnie nowy plan Dish Professional.
Propozycja | Starter | Professional |
---|---|---|
Strona internetowa | ![]() |
![]() |
Google My Business | ![]() |
![]() |
Rezerwacja Stolików przez Google | ![]() |
![]() |
Rezerwacja Stolików Widget | ![]() |
![]() |
Automatyczne generowanie opisu w różnych językach |
![]() |
|
Powiadomienia SMS | ![]() |
|
Wizualny plan rezerwacji | ![]() |
|
Wsparcie klienta | ![]() |
![]() |
DODATKOWO | ||
Aplikacja DISH | Bezpłatna | Bezpłatna |
Opłata aktywacyjna dla klienta MAKRO | 189 zł | 89 zł |
OPŁATA MIESIĘCZNA DLA KLIENTA MAKRO |
BEZPŁATNA | 89 zł |
Dlaczego warto skorzystać ze strony internetowej od Makro?
- reklama Twojego lokalu gastronomicznego w sieci
- intuicyjna obsługa
- możliwość uruchomienia modułu zamawiania posiłków
- samodzielne zarządzanie, również przez aplikację mobilną
- przejrzysty wygląd, dostosowany do urządzeń mobilnych
- podgląd do statystyk wyświetleń
- dajemy wybór skorzystania z domeny eatbu.com lub z własnej
- możliwość zamieszczenia na stronie modułu rezerwacji stolików online
Digital Team

Mazowiecko-Podlaski

Trójmiejsko-Mazurski, Kujawsko-Łódzki
“Dzień dobry! Nazywam się Daria Rulińska i jestem specjalistą do spraw sprzedaży rozwiązań HoReCa Digital w MAKRO Polska. Na co dzień zajmuję się wsparciem widoczności restauracji w sieci i pomagam w trudach prowadzenia marketingu online.”
Advisory Team

Obszar dolnośląski
ul. Tyniecka 3 55-040 Kobierzyce

Obszar centralny, północno-wschodni
Al. Jerozolimskie 184 02-486 Warszawa

Obszar małopolski
Zakopiańska 70A, 30-418 Kraków
Szefowie Akademii Inspiracji Makro
Doradztwo Szefów z Akademii Inspiracji MAKRO realizowane w formie indywidualnych konsultacji
Czego może dotyczyć konsultacja?
- obliczanie food cost, metody obniżenia FC
- doradztwo w optymalizacji oferty, szczególnie oferty dostaw
- wsparcie w tworzeniu menu oraz menu na wynos
- doradztwo w zakresie usprawnienia w organizacji pracy kuchni
- wskazówki dotyczące możliwości poprawy rentowności i zwiększenia obrotów
- porady w zakresie odpowiedniej logistyki towarem
- nurtujące pytania na temat gotowania
Dowiedz się jak zamówić konsultację i napisz na akademia@makro.pl
STAVA - usługa dowozów posiłków
Jesteśmy pierwszą w Europie franczyzą w branży dowozów posiłków. Oferowane przez nasze oddziały usługi kurierskie pomagają restauracjom rozwijać biznes w oparciu o dowozy, sprowadzając kwestię dostawy posiłku do kilku kliknięć na tablecie.
Dysponujemy pierwszym na rynku oprogramowaniem, które w 100% automatycznie rozdziela zlecenia kurierom, uwalniając od konieczności zaangażowania kosztownych dyspozytorów, a jednocześnie redukując liczbę potrzebnych na mieście kurierów o 30 do 50% dzięki zaawansowanym algorytmom logistycznym. Zautomatyzowaliśmy również administracyjną stronę przedsięwzięcia w stopniu ograniczającym pracochłonność do mniej niż 10 godzin tygodniowo.
Udostępniane franczyzobiorcom narzędzia pozwalają im zapewnić restauracjom nie tylko ograniczenie kłopotów z utrzymaniem własnych pojazdów i kurierów, ale również zawsze niższe koszty i szybsze dostawy w porównaniu do zatrudniania własnych kierowców.

Bezpieczne dowozy - jak zadbać o swoje bezpieczeństwo przy dostawie jedzenia z restauracji?
Cała branża gastronomiczna w związku z pandemią znalazła się w bardzo trudnej sytuacji. Dowozy i wynosy to w tej chwili jedyne źródła przychodu dla restauracji. Na gastro-kurierach ciąży zatem ogromna odpowiedzialność, zarówno związana z bezpieczeństwem swoim, konsumentów oraz obsługi restauracji jak i za działalność lokali. Co robią kurierzy, żeby realizować bezpieczne dowozy? Jak klienci sami mogą zadbać o swoje bezpieczeństwo?

Zasady dobrej dezynfekcji to podstawa bezpiecznych dowozów
Przed rozpoczęciem pracy, kurierzy przechodzą szczegółowy, specjalistyczny kurs, który przygotowuje ich do pracy w obecnie panujących warunkach. Zakres przekazywanych dostawcom informacji obejmuje przede wszystkim zachowanie wszelkich procedur bezpieczeństwa i higieny transportu posiłków z restauracji do miejsca docelowego.
Kurierzy otrzymują kompleksową wiedzę m.in. na temat dezynfekcji biura, narzędzi pracy i samochodu oraz kwestii bezpieczeństwa, np. poprawnego zdejmowania rękawiczek ochronnych. Z uwagi na wprowadzone restrykcje, obecnie szkolenia są prowadzone za pośrednictwem kanałów online lub w otwartej przestrzeni - z zachowaniem bezpiecznej odległości.
Dowiedz się więcej o:
Zasadach dobrej dezynfekcjiBezkontaktowa dostawa
Bezkontaktowa dostawa jest obecnie najbardziej bezpieczną opcją dla dowozów jedzenia. Jest to sposób dostarczenia zamówienia, podczas którego nie dochodzi do kontaktu pomiędzy kurierem a osobą zamawiającą posiłek.
Mechanizm funkcjonowania bezpiecznych dowozów jest prosty: posiłki przygotowane w restauracji pozostawiane są w specjalnej strefie buforowej, skąd kurierzy odbierają zamówienie bez kontaktu z pracownikami lokalu. Następnie z zachowaniem wszelkich procedur bezpieczeństwa i higieny posiłki dostarczane są pod wskazany adres.
Kurierzy, w celu zachowania bezpieczeństwa nie powinni wchodzić do budynku - najlepiej, żeby klient wyszedł przed budynek i odebrał posiłek z umówionego z kurierem miejsca. Chodzi o to, żeby nie musieli przebywać w windach i klatkach schodowych. Życie pisze jednak różne scenariusze i zdarza się, że kurierzy będą musieli wchodzić do budynków. Zawsze są jednak wyposażeni w maseczki ochronne oraz odpowiednie rękawiczki.
Dowiedz się więcej o:


Płatności online
Wiele restauracji zachęcając swoich klientów do bezkontaktowych i bezpiecznych płatności oferuje szereg alternatywnych form, które pozwolą uregulować rachunek i zachować najwyższe standardy bezpieczeństwa.
Wiele lokali umożliwia swoim klientom opłacenie zamówienia poprzez podanie kodu Blik przez telefon. Po stronie płatnika jest podanie 6-cyfrowego kodu oraz zatwierdzenie transakcji. Takie rozwiązanie zapewnia restauracji natychmiastowe otrzymanie środków, a klientowi pozwala na otrzymanie zamówienia bez konieczności bezpośredniego kontaktu z kurierem.
Klient nie musi martwić się o sposób przekazania gotówki lub obawiać się konieczności skorzystania z terminala, a kurier może dostarczyć zamówienie z zachowaniem najwyższych standardów bezpieczeństwa - bez kontaktu z zamawiającym.
Dowiedz się więcej o:
Płatnościach onlineREZERWACJA STOLIKÓW
Z uwagi na obecną sytuację epidemiologiczną przygotowaliśmy dla Was kolejny materiał pokazujący w jaki sposób uruchomić możliwość skorzystania z rezerwacji stolików w Waszych lokalach. Narzędzie jest proste w obsłudze i to Wy decydujecie kiedy i w jakich godzinach ma działać.
- brak ograniczenia ilości miejsc oraz stolików
- możliwość dodania narzędzia na każdą stronę (w tym portale społecznościowe) za pośrednictwem prostego linku
- prosta obsługa
- nieskomplikowana konfiguracja
- powiadomienia @ oraz SMS
Jeżeli zachęcił Was film do skorzystania z narzędzia, zapraszamy do przesłania danych do kontaktu (Nazwa lokalu, imię i nazwisko, numer telefonu oraz preferowane godziny kontaktu) tutaj.
SPRZĘT ZA OBROTY

Otwierasz nowy lokal lub restaurację?
Kupiłeś nowy sprzęt lub dopiero planujesz wyposażyć swoją gastronomię?
Pomożemy sfinansować Twoją inwestycję, już dziś dołącz do programu SPRZĘT ZA OBROTY, kupuj w Makro, a zwrócimy Ci wartość zakupionego sprzętu.
Ministerstwo Finansów rozpoczęło proces digitalizacji ewidencji sprzedaży. W efekcie do 01.01.2021 HoReCa musi wdrożyć „Kasy fiskalne online – sprawdź jak możemy pomóc sfinansować Twój sprzęt.”
Zgłoś się do programu wypełniając formularz zgłoszeniowy lub spytaj swojego przedstawiciela handlowego o szczegóły.
Kasy online to urządzenia fiskalne, które dzięki połączeniu z Internetem przesyłają aktualne dane sprzedażowe do Centralnego Repozytorium Kas. Wielu przedsiębiorców korzysta już z tego typu urządzeń. Pozostali muszą dostosować się do terminów obowiązkowej instalacji kas online, które podało Ministerstwo Finansów. Firmy “świadczące stałe lub sezonowe usługi związane z wyżywieniem – stacjonarne placówki gastronomiczne oraz usługi w zakresie krótkotrwałego zakwaterowania” będą musiały obowiązkowo rejestrować sprzedaż na kasach online już od 1 stycznia 2021 roku.
POSbistro - PRZEJDŹ Z NAMI NA FISKALIZACJĘ ONLINE

Masz kasę fiskalną?
Pamiętaj aby do końca grudnia 2020 roku wymienić ją na urządzenie fiskalne online.
Masz system POS?
Jeśli zakupiłeś zintegrowaną z systemem drukarkę fiskalną przed 1. maja 2019 roku, to jesteś zobligowany do wymiany jej na nowe urządzenie fiskalne online.
Wraz z uchwaleniem ustawy z dnia 15 marca 2019 roku o zmianie ustawy o podatku od towarów i usług oraz ustawy – Prawo o miarach, właściciele lokali gastronomicznych są zobligowani do wymiany swoich urządzeń fiskalnych na urządzenia online.
POSbistro dla kadry zarządzającej
POSbistro dla obsługi w lokalu
Jakie korzyści niesie za sobą system POSbistro? | Kasa online | POSbistro |
---|---|---|
Elektroniczny przesył informacji do CRK | ![]() |
![]() |
Podgląd danych sprzedażowych w czasie rzeczywistym | ![]() |
![]() |
Zarządzanie magazynem | ![]() |
![]() |
Automatycznie przesyłanie faktur z MAKRO | ![]() |
![]() |
Jak przejść na online z MAKRO?
- Wypełnij formularz
- Doradca naszego partnera skontaktuje się z Tobą
- Zapoznaj się z ofertą specjalną, którą od nas otrzymasz
- Zainstaluj aplikację sprzedażową POSbistro w lokalu i przenieś swój biznes na wyższy poziom zarządzania

DirectBistro

- niska prowizja za zamówienia
- profil Twojej restauracji gotowy w 24h!
- rozwiązanie w pełni zintegrowane z systemem sprzedażowym POSbistro
- aktywny link, który prowadzi klientów bezpośrednio do Twojego menu online
- w pełni funkcjonalne menu z DirectBistro można umieścić na stronie internetowej restauracji
- możliwość dostosowania wyglądu menu
- współpraca z serwisem Przelewy24 - zaufanym partnerem w zakresie płatności online
(*marża za transakcje wg. promocyjnej oferty dla klientów POSbistro) - wypłata zgromadzonych środków w dowolnej chwili
- swobodna edycja menu i cen oraz promocji, bez konieczności autoryzacji
- aplikacja umożliwia bezpłatne wysyłanie push notyfikacji do klientów - dodatkowy kanał komunikacji o aktualnej ofercie i promocjach
* Aplikacja wymaga korzystania z systemu sprzedażowego na tablety POSbistro (specjalna oferta dla nowych klientów - nawet do -50%)
POSdriver
Najważniejsze cechy:
- możliwość współpracy kilku lokali gastronomicznych z jednego miasta w zakresie wspólnych dowozów posiłków
- podgląd na to, gdzie aktualnie znajduje się kierowca (oszacowanie czasu na kolejny dowóz)
- raporty z podziałem na liczbę kursów dla danego lokalu
- automatyczna komunikacja kierowcy z kucharzem
Aplikacja wymaga korzystania z systemu sprzedażowego na tablety POSbistro (specjalna oferta dla nowych klientów - nawet do -50%)

Too Good To Go
Co to jest program Too Good To Go?
Nikt z nas nie lubi wyrzucać jedzenia, ale niestety nawet najlepsze planowanie czasami nie jest nas w stanie uchronić nas przed marnowaniem.
W Polsce marnuje się rocznie 9 milionów ton żywności. Często bardzo trudno jest przewidzieć zapasy, oczekiwania konsumentów też zmieniają się i trudno je ocenić. Niektóre produkty będą niedostępne w niektórych dniach, a nadwyżki w kolejnych. Dotyczy to wszystkich produktów – od dań przygotowywanych na miejscu, przez owoce i warzywa czy lemoniady i koktajle.
Jak dołączyć?
Warto podkreślić, że dołączenie do Too Good To Go nie wiąże się z podpisywaniem umowy, można dołączyć i zrezygnować w każdej chwili. By dołączyć do programu wystarczy wysłać maila na info@toogoodtogo.pl lub zostawić do kontakt na stronie www.toogoodtogo.pl/pl/business.
Sprawdź jak to działa
MATERIAŁY DO POBRANIA
Nie macie czasu na przygotowanie materiałów informacyjnych? Przygotowaliśmy je dla Was i są gotowe do pobrania.
“Cześć! Nazywam się Piotr Kołodziejczyk w MAKRO Polska zajmuję się dostarczaniem cyfrowych rozwiązań dla gastronomii. Moją pasją jest marketing internetowy i promocja w sieci. W mojej pracy pomagam klientom rozwijać swój biznes dostosowując go do internetowych trendów.“