<iframe src="//www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-WWV7H5D&l=dataLayer" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden"></iframe>
aim-logo
Szkolenia wybrane dla Ciebie

Wierzymy, że dzięki udziałowi w warsztatach nasi Klienci będą mogli rozwijać swoje umiejętności i zdobywać wiedzę potrzebną do prowadzenia codziennego biznesu, a pracownicy MAKRO podnosić swoje kompetencje sprzedażowe oraz wiedzę asortymentową.

Dowiedz się więcej o naszych trenerach

Najbliższe szkolenia wybrane dla Ciebie

9
M12

Warsztat Baristyczny + Kawy na Zimę

Kawa to nie tylko ziarna i parzony z nich napój. Kawa to zapach, niepowtarzalny smak i aromat zatrzymanej w biegu chwili. To rozgrzewający napój na ponurą aurę. Chcesz, aby to poczuli Twoi klienci?

Zapraszamy do nas na warsztaty, prowadzone przez Baristkę, która kocha wszystko co z kawą związane, a swoją pracę wykonuje z pasją, którą szczodrze dzieli się z uczestnikami naszych warsztatów.

W programie warsztatu:

  • barista - jego sylwetka i rola za barem
  • charakterystyka zawodu
  • prezentacja marki Rioba
  • gatunki kawy - arabica i robusta
  • kawy na bazie espresso
  • czynniki, które maja wpływ na espresso
  • regulacja młynka
  • kawy z mlekiem
  • sposób przygotowania mleka
  • urządzenia i akcesoria do kawy

Pod okiem pasjonata kawy:

  • udoskonalisz umiejętności przygotowanie kaw czarnych na bazie espresso oraz kaw mlecznych, kaw smakowych
  • przetestujesz różne gatunki kawy
  • dowiesz się czym różni się dobre espresso od złego
  • poznasz techniki zdobienia kawy: latte art oraz techniki malowania crema
  • udoskonalisz umiejętności obsługi urządzeń i akcesoriów

Warsztat trwa w godz. 10:00-14:00. W cenie warsztatu przerwa kawowa i lunch.

Serdecznie zapraszamy!

10
M12

Finger food menu

Przekąski, dania na 1-2 kęsy i wszystko to, co można zjeść bez użycia sztućców. Menu bankietowe i oferta firm cateringowych nie może się bez nich obejść. Rafał Zaręba, Szef kuchni Akademii Inspiracji pokaże, jak przekąski typu fingerfood w klasycznej i nieszablonowej formie bedą cieszyć nie tylko oko, ale również kubki smakowe Waszych gości. W trakcie warsztatu wspólnie z naszym Trenerem przygotujecie:

  • ceviche z korwina z batatem
  • tatar z jagnięciny w skorupie z topinamburu z majonezem estragonowym
  • chips z kurczaka z pate z kurzych wątróbek
  • tatar z buraka z majonezem z trawy żubrowej i orzechem włoskim
  • assiette z pomidora

Warsztat trwa w godz. 10:00-15:00

Serdecznie zapraszamy!

10
M12

Gotowanie sous vide

Sous-vide (franc. "w próżni)" to metoda gotowania żywności szczelnie zamkniętej w plastikowej torebce próżniowej umieszczonej w kąpieli wodnej lub parowej. Istotne w tej technice jest precyzyjnie kontrolowanej temperatury, która jest niższa od tradycyjnego gotowania.

Podczas warsztatu uczestnicy zapoznają się ze wszystkimi zasadami przygotowywania żywności do gotowania metodą sous vide, roli stałej kontroli temperatury oraz czasu gotowania i konfiguracją oraz obsługą pakowarki próżniowej. W trakcie spotkania omówione zostaną zasady gotowania sous vide mięsa, ryb, warzyw oraz owoców czy kasz. W programie warsztatu skupimy się na produkcie i właściwy sposobie jego wykorzystania w metodzie sous vide i pokażemy, że nie dla każdego produktu jest to najlepsze rozwiązanie.

Motywami przewodnimi warsztatu będą m.in.:

  • Kurczak zagrodowy z musem truflowym
  • Wieprzowina gotowana 48h
  • Sosy gotowane w kąpieli wodnej
  • Ogony wołowe z glazurowanymi warzywami
  • Warzywa i owoce do zastosowania w deserach

Warsztat trwa w godz. 10-15
Serdecznie zapraszamy!

11
M12

Marketing Restauracji

Chcesz samodzielnie zająć się promocją swojej restauracji?
Masz pracownika odpowiedzialnego za marketing lokalu?

Zapraszamy na Warsztat, podczas którego dowiesz się wszystkiego na temat strategii reklamowej Twojej restauracji i jej efektywnego wdrożenia.

W trakcie szkolenia:

- otrzymasz dane rynkowe związane z potrzebami gości, obowiązującymi trendami oraz technikami, które skutecznie wypromują Twoją restaurację.

- dowiesz się, jak wiele czynników ma wpływ na zwiększenie liczby gości i jak je wykorzystać.

- poznasz istotę szkolenia załogi z zakresu marketingu i stworzenia "sprzedażowej" karty dań,

- zobaczysz jak skutecznie prowadzić profil na Facebooku i Instagramie w oparciu o kalendarz promocji

Celem warsztatu jest stworzenie konkretnej listy działań marketingowych, którą będziesz mógł wdrożyć tuż po jego zakończeniu. Dzięki temu dotrzesz do nowych gości i wypromujesz swój lokal. Lista będzie oparta o profil Twojego lokalu oraz gości, na których czekasz. Dzięki temu wyjdziesz z gotowymi rozwiązaniami, które pomogą Ci w skutecznej reklamie restauracji.

Warsztat trwa w godz. 10:00-15:30. W cenie warsztatu przerwa kawowa i lunch.

Serdecznie zapraszamy!

12
M12

Szampan na talerzu

Szampan od zawsze gości na naszych stołach podczas bankietów i eventów, jednak nie każdy wie, że ma on szerokie zastosowanie w kuchni.

Szampan na talerzu to warsztaty na których poznamy praktyczne zastosowanie szampana w technikach kulinarnych. Stworzymy potrawy, w których w czasie warsztatów zastosujemy trunek do marynowania mięs, tworzenia sosów, musów, jak również deserów i lodów.

Podczas spotkania samodzielnie przygotujesz:

  • Krewetki  z pianą z szampana
  • Comber z królika z granitą  z szampana
  • Semifredo na bazie wina czerwonego
  • Szampańskie lody wykonane z zastosowaniem azotu 

Warsztat trwa w godz. 10-15

Serdecznie zaprszamy!

17
M12

Warsztat dla Barmanów - poziom zaawansowany

Twoi goście chcą się świetnie bawić - a jak zabawa, to koniecznie przy kolorowych, oryginalnych drinkach, które urozmaicą im czas i zabawę w Twoim lokalu. Chcesz, żeby często wracali? Zaproponuj w swoim barze zaskakujące koktajle, którymi zaimponujesz najbardziej wymagającym gościom i wprawisz ich w dobry nastrój. Shaker, kilka rodzajów alkoholi, soki, owoce lub warzywa - i wyczarujesz przebojowe smaki, które rozkręcą każdą imprezę.

Chcesz dowiedzieć się, jak to robić? Przyjdź na warsztaty barmańskie do Akademii Inspiracji!

W programie warsztatu:

  • typy barów i profile sprzedaży w barach
  • szkło barowe (najpopularniejsze szkło oraz niestandardowe formy podawania)
  • karta menu (klasyczne kolejności umieszczania produktów w karcie oraz nietypowe karty)
  • obliczanie beverage costu, marży, narzutu
  • macierz BCG - jak ją wykorzystujemy w praktyce

Warsztaty praktyczne:

  • urządzenia techniczne w barze
  • techniki miksowania - krótkie przypomnienie oraz techniki zwiększające sprzedaż
  • przygotowanie drinków: z Martini (księcia cocktaili - historia i wszelkie odmiany), Old fashined - drink wyjątkowy z bogatą historią, Collins (różne odmiany), Mojito (różne odmiany), deserowe coffee drink
  • omówienie i przykłady formy dekorowania (od powściągliwych do karaibskich)
  • ciekawe historie barowe

Warsztat trwa w godz. 10:00-14:00. W cenie warsztatu przerwa kawowa i lunch.

Serdecznie zapraszamy!

13
M01

HACCP dla Firm Gastronomicznych

HACCP to system mający na celu zapewnienie bezpieczeństwa żywności przez identyfikację i oszacowanie skali zagrożeń z punktu widzenia wymagań zdrowotnych żywności oraz ryzyka wystąpienia zagrożeń podczas przebiegu wszystkich etapów produkcji i obrotu żywnością. To określenie metod eliminacji lub ograniczania zagrożeń a także ustalenie działań korygujących.

Na naszych warsztatach Trenerzy firmy SIliker Polska (Grupa Merieux) spróbują jak najprościej wyjaśnić definicje, zasady czy procedury obowiązujące przy HACCP. Są specjalistami w tej dziedzinie i odpowiedzą na każde Twoje pytanie

W programie warsztatu::

  • system HACCP
  • zasady​ GHP (Dobra Praktyka Higieniczna)/GMP (Dobra Praktyka Produkcyjna)
  • higiena miejsca pracy (czystość sprzętu/mycie i dezynfekcja)
  • magazynowanie (chłodnia, magazyn suchy, magazyn opakowań)
  • produkcja/sprzedaż, ciąg chłodniczy, jakość produktu/zgodność ze specyfikacją
  • produkty uboczne pochodzenia zwierzęcego i inne odpady
  • dokumentacja GHP/GMP/HACCP
  • nadzór nad stanem technicznym pomieszczeń i urządzeń
  • zabezpieczenie przed szkodnikami
  • badania wody

Warsztat trwa w godz. 10:00-14:00. W cenie warsztatu przerwa kawowa i lunch.

Serdecznie zapraszamy!

13
M01

Serwis Kelnerski

Profesjonalny kelner jest wizytówką każdego lokalu, a od jego kompetencji w dużej mierze zależy to, czy klienci odwiedzą Twoją restaurację ponownie. Zapraszamy na warsztaty dla adeptów sztuki kelnerskiej.

W programie warsztatów:

  • predyspozycje zawodowe
  • rodzaje serwisów: niemiecki, tzw. talerzowy (amerykański)
  • techniki pracy kelnera w tym min. przygotowanie zastawy stołowej do podawania dań i napojów, codzienne prace przygotowawcze jak: nakrywanie stołów obrusami - formowanie krawatów,
  • nakrycia w restauracjach hotelowych, nakrycia proste i rozszerzone
  • ogólne zasady serwowania w tym: kierunki i kolejność obsługi czy kolejność serwowania dań i napojów  
  • metody pracy

A w  praktyce:

  • scenki symulacyjne
  • ćwiczenia grupowe
  • burza mózgów
  • dyskusja moderowana
  • prezentacje trenerskie i prezentacje uczestników
  • sesja pytań i odpowiedzi

     

Warsztat trwa w godz. 10:00-16:00. W cenie warsztatu przerwa kawowa i lunch.

Serdecznie zapraszamy!

14
M01

Warsztat dla Barmanów - poziom podstawowy

Twoi goście chcą się świetnie bawić - a jak zabawa, to koniecznie przy kolorowych, oryginalnych drinkach, które urozmaicą im czas i zabawę w Twoim lokalu. Chcesz, żeby często wracali? Zaproponuj w swoim barze zaskakujące koktajle, którymi zaimponujesz najbardziej wymagającym gościom i wprawisz ich w dobry nastrój. Shaker, kilka rodzajów alkoholi, soki, owoce lub warzywa - i wyczarujesz przebojowe smaki, które rozkręcą każdą imprezę.

Chcesz dowiedzieć się, jak to robić? Przyjdź na warsztaty barmańskie do Akademii Inspiracji!

W programie warsztatu:

  • sylwetka osoby pracującej za barem oraz współczesne oczekiwania wobec barmana.
  • miksologia napojów mieszanych
  • czytanie i budowanie formuł miksologicznych
  • podział i charakterystyka napojów
  • składniki napojów mieszanych
  • charakterystyka wybranych, najpopularniejszych cocktaili
  • ciekawostki dotyczące napojów
  • miary barowe oraz inne wykorzystywane w zawodzie barmana

Warsztaty praktyczne:

  • wykorzystanie podstawowego sprzętu barmańskiego
  • organizacja i technika pracy za barem
  • technika obsługi gościa
  • techniki miksowania napojów (budowanie, stirowanie, szejkerowanie, muddlerowanie, utrzepywanie)
  • wszyscy uczestnicy mają okazje przygotować napój wykorzystując kombinację technik

Warsztat trwa w godz. 10:00-14:00. W cenie warsztatu przerwa kawowa i lunch.

Serdecznie zapraszamy!

14
M01

Liczby na Talerzu - Zarządzanie Finansami Lokalu

Każdy właściciel czy też menadżer lokalu gastronomicznego powinien znać swoje liczby. Powinien wiedzieć co o jego restauracji mówią cyfry i twarde dane. Taka analiza w oparciu o raporty z działalności firmy, pozwala na bardziej efektywne zarządzanie, trafniejsze wnioski a w efekcie lepsze decyzje rzutujące na funkcjonowanie lokalu. Analiza finansowa nie kończy się na pracy księgowej i wyliczeniu podatków. To bardziej złożony i bardziej szczegółowy proces, ale przy wykorzystaniu odpowiednich narzędzi, staje się czytelny, prosty w zastosowaniu a przede wszystkim niezbędny przy dalszym planowaniu.

Warsztat dedykowany jest: właścicielom restauracji, menadżerom oraz osobom chcącym założyć lokal gastronomiczny.

W trakcie warsztatu dowiesz się:

  • rola właściciela w zarządzaniu finansami lokalu
  • dlaczego księgowość w gastronomii to za mało
  • jakie obszary działalności twojej restauracji należy raportować i jak przeprowadzać analizę
  • jak wyliczyć obrót minimalny, oczekiwany i satysfakcjonujący uwzględniając środowisko w jakim działa twój lokal
  • jak określić udział poszczególnych kosztów w obrocie i dlaczego analiza tej struktury jest bardzo istotna
  • które koszty w twojej restauracji są stałe, a które zmienne biorąc pod uwagę długi okres; dowiesz się jak unormować koszty zmienne i nadać im stały charakter
  • szczegółowo przeanalizować koszt zatowarowania, jak kontrolować go w długim okresie i jakie czynniki mogą wpływać na jego zmiany
  • jak negocjować lepsze warunki z dostawcami w oparciu o historię zakupów
  • jak liczyć i kontrolować food cost oraz beverage cost
  • poznasz przykłady z rynku mówiące o tym jak analiza strony kosztowej może wpływać na zarządzanie restauracją
  • przeanalizujesz problemy prawdziwych restauracji i poznasz rozwiązania, które pozwoliły na większa kontrolę kosztów w lokalu
14
M01

Pierogi z różnych stron świata

Chociaż każdy wie, że najlepsze pierogi robimy w Polsce, to warto sięgnąć do bogactwa smaków farszu zamkniętego w cieście z różnych stron świata. Tomek Królikowski zaprasza do wspólnej podróży przez smaki Włoch, Indii, Niemiec i Chin. Podczas warztatu wspólnie zalepimy kulki, półksiężyce, uszka czy piramidki kryjąca w swoim wnętrzu niezapomniane kompozycje smaku. 

W menu spotkania:

Ravioli nadziewane wołowiną i amaretti z palonym masłem i szałwią

Wonton z krewetkami i wieprzowiną

Samosas z warzywami z jogurtem ziołowym

Knedle z owocami, kardamonem i kwaśną śmietaną

Warsztat trwa w godz. 10-15 w cenie warsztatu przerwa kawowa

Serdecznie zapraszamy!

15
M01

Owoce morza

Podczas warsztatu skupimy się na prawidłowej technice pracy z produktami należącymi do rodziny owoców morza. W trakcie spotkania przećwiczymy obieranie, oczyszczanie, filetowanie i serwowanie dań z wykorzystaniem krewetek, ostryg, małży czy ośmiornic. Przygotowane receptury opieramy na tradycyjnych daniach kuchni basenu Morza Śródziemnego oraz klasycznych przepisach z Francji czy Włoch

W menu warsztatu znajdzie się m.in.:

-Ośmiornica gotowana w szybkowarze 

-Ceviche z krewetek z dynia i mlekiem tygrysim

-Ostrygi z 4 sosami 

-Paella z owocami morza 

-Bouillabaisse

Warsztat trwa w godz. 10-15 w cenie warsztatu przerwa kawowa i lunch.

Serdecznie zapraszamy

15
M01

Menu engineering

Szkolenie ma za zadanie usystematyzować wiedzę z zakresu tzw. inżynierii menu oraz wskazać możliwość praktycznego jej wykorzystania podczas części warsztatowej, a docelowo we własnej restauracji. Szkolenie jest skierowane do Właścicieli i Managerów restauracji, którzy chcą w znaczący sposób poprawić rentowność swojej karty. Szkolenie nie jest skierowane do Szefów Kuchni, rentowność karty analizowana będzie z perspektywy tzw. „frontu restauracji”.

W trakcie szkolenia omówione zostaną w sposób szczegółowy:
• kształt prawidłowego portfolio produktów
• struktura pozycji rentownych i nierentownych
oraz znaczenie ich funkcji dla spójności oferty (czasem nierentowne pozycje są niezbędne!)
• omówienie relacji współczynników food cost, bev cost, marża, sposób ustalania ceny finalnej
• kwestia tzw. kanibalizmu produktowego (jak go wykryć i jak jemu zapobiegać)
• świadomakomunikacja pozycji wysokomarżowych (zarządzenie uwagą Gości)
• estetyka karty, a psychologia sprzedaży (ozdobniki, które tylko pozornie mają ozdabiać kartę)
• aspekt formalno - prawny (gramatury, alergeny) omówienie obowiązujących na terenie RP regulacji prawnych

Ci z uczestników, którzy chcieliby podczas warsztatu przeprowadzić proces optymalizacji własnej karty proszeni są o zabranie ze sobą:

- karty menu z własnej restauracji
- zestawienia sprzedaży ilościowej z okresu trzech ostatnich miesięcy dań z kategorii „Dania Główne”
- food costów (kosztów surowca) dla dań z kategorii „Dania Główne

Warsztat trwa w godz. 10:00-15:00. W cenie warsztatu przerwa kawowa i lunch.

Serdecznie zapraszamy!

20
M01

Bigosy na 4 sposoby

Tradycyjne polskie danie o niezliczonej liczbie wariacji, idealne na zimę, doskonałe połączenie różnych smaków w jednym daniu, po prostu - bigos! Podczas warsztatu porozmawiamy o historii i pochodzeniu tej najbardziej szlachetnej jednogarnkówki, omówimy rolę odgrzewania, właściwego doboru składników i ich obróbki oraz wspólnie przygotujemy kilka wariantów bigosu:

- Bigos staropolski

- Bigos wg Tima Raue (Interpretacja Szefa odznaczonego 2* Michelin)

- Bigos błyskawiczny z czerwonej kapusty z kaczką

- Bigos wegetariański

Warsztat trwa w godz. 10-15, w cenie spotkania przerwa kawowa.

Serdecznie zapraszamy!

21
M01

Kuchnia Włoska

Włoska tradycja kulinarna to wielowiekowa kultura gotowania oparta na udoskonalanych i przez wieki modyfikowanych przepisach. To właśnie włoska kuchnia jest jedną z najbardziej znanych i cenionych kuchni świata a zachwyca nas dbałością o wysoką jakość używanych składników, zróżnicowaniem wyrazistych smaków, lekkostrawnością i prostota przygotowania wielu dań. I jeszcze jedno, co szczególnie wyróżnia kuchnię włoską - to podział w kulinarnych przysmakach pomiędzy poszczególnymi regionami Włoch.

I to sprowokowało nas do przygotowania warsztatów kulinarnych z przekroju klasyki kuchni włoskiej, podzielonej na regiony z uwzględnieniem sezonowości i tradycji kulinarnej. Nasze receptury przygotowane są w sposób nawiązujący do podstaw klasycznych, uwzględniające nowe trendy, dostępność produktu, wymienność i sezonowość. Kuchnia włoska w różnych wydaniach: fine dinnig, bistro, deli.

Na warsztatach dowiesz się o:

  • technikach produkcji makaronu (mąka, semolina)
  • włoskich serach i sposobów ich serwowania, w tym podział na: danie główne, przystawkę, deser
  • a także produktach charakterystycznych dla każdego regionu: rybach, mięsach, wędlinach, oliwach, ziołach czy winach

Samodzielnie:

  • przygotujesz około czterech lub pięciu  dań pod okiem trenera
  • po przygotowaniu każdej propozycji i jej konsumpcji będziesz mógł zainspirować się i dodać jej smaku w swoim stylu

Przykładowe propozycje dań (mogą ulec modyfikacji ze względu na dostępność produktów w  Hali MAKRO):

  • tortelleni / grzyby
  • risotto
  • canelloni/ przegrzebki
  • tagliatelle / królik
  • kałamarnica / koper włoski

Warsztat trwa w godz. 10:00-15:00

Serdecznie zapraszamy!

22
M01

Kuchnia włoska - ryby

Ryby w kuchni włoskiej zajmują szczególne miejsce dorównujące popularności i znaczeniu nawet makaronowi. Nestor Grojewski, kucharz, który większość swojej ponad 20-letniej kariery spędził w najlepszych rzymskich restauracjach pokaże uczestnikom, dlaczego Włosi tak często sięgają po ryby i owoce morza, dla których świezość i jakość produktu ma największe znaczenie. 

Podczas warsztatu otrzymasz niezliczoną liczbę porad dotyczących prawdziwej włoskiej kuchni i samodzielnie przygotujesz:

Carpaccio siriola Ciocolato di Modica
Tuńczyk z guanciale
Stek z serioli z prosciutto na capraccio z buraka
Mule w sosie winnym z pecorino
Semifredo z Baileys, słoną czekoladą i rodzynkami

Warsztat trwa w godzinach 10-15, w cenie warsztatu przerwa kawowa i lunch.

Serdecznie zapraszamy!

22
M01

Kultura Piwna i jej Tajniki

Warsztaty skierowane do barmanów i kelnerów rozpoczynających przygodę z gastronomią.

Podczas warsztatu uczestnicy dowiadują się o takich aspektach dotyczących piwa jak:

  • jego historia
  • składniki z jakich piwo się warzy
  • w przystępny sposób  omawiane są sposoby warzenia piwa, jego właściwości jak i podstawowe gatunki występujące obecnie na rynku

Uczestnicy maja możliwość profesjonalnego i niecodziennego połączenia piwa z przekąskami  oraz profesjonalnej nauki serwowania piwa z nalewaka i butelki.

Bazujemy na najbardziej popularnych czeskich markach, takich jak Pilsner Urquell oraz Kozel.  

Warsztat trwa w godz. 10:00-14:00, Około godz. 12.00 przerwa na lunch.

Serdecznie zapraszamy!

23
M01

Sushi - poziom 1

Podczas warsztatu nasz Sushi Chef przybliży Ci:

  • historię sushi /zarys
  • jak przygotowywać ryż do sushi
  • narzędzia i przybory wykorzystywane w przygotowaniu sushi
  • wybór ryb i owoców morza – obróbka, przechowywanie, metody przyprawiania
  • główne składniki oraz pozostałe dodatki do sushi
  • jak dekorować sushi
  • przygotowywanie różnych form sushi – nigiri, hosomaki, futomaki, uramaki
  • krojenie i prezentację sushi
  • wstęp do krojenia i aranżacji sashimi

W menu:

  • Maki zushi (futomaki, uramaki, hosomaki):  łosoś / tuńczyk / warzywa
  • Nigiri: łosoś / tuńczyk / okoń morski / krewetka  węgorz / przegrzebek.
  • Sashimi moriawase:  selekcja ryb i owoców morza.
  • Tatar: łosoś / jajo przepiórcze / ikura.
  • Maguro no tataki. Tuńczyk, imbir, dymka, sos sojowy.

Warsztat trwa w godz. 10:00-15:00

Serdecznie zapraszamy!

24
M01

Otwarta kuchnia Akademii Inspiracji - Mięsa pieczyste i soczyste

Kuba Steuermark zaprasza pasjonatów gotowania, food loversów i miłośników dobrego smaku na warsztat, w którym główną rolę odgrywać będzie mięso. Podczas warsztatu Kuba sięgnie po przepisy na mięsne dania z różnych stron świata i idealnie dobrane dodatki, marynaty oraz sosy, które stworzą doskonałą kompozycję na spektakularny obiad dla najbliższych. Uczestnicy warsztatu poznają przepisy i samodzielnie przygotują:

  • Boeuf Bourguignon, czyli duszona w czerwonym winie wołowina z boczkiem i makaronem coquilage
  • Roast Dinner, czyli pieczony rostbef wołowy z ziemniakami, warzywami korzeniowymi, puddingiem Yorkshire i sosem gravy
  • Conejo Asado, czyli hiszpański pieczony królik z salsą pomidorową
  • Agnello primaverile, czyli młoda jagnięcina z patelni z puree z bakłażana i peperonatą

Warsztat trwa w godzinach 17:30 - 22, w cenie warsztatu przerwa kawowa i lampka wina.

Serdecznie zapraszamy!

27
M01

Nowoczesna Kuchnia Polska

Bogactwo i różnorodność dań Kuchni Polskiej można porównać do piękna oraz wielowarstwowości kulturowej i krajobrazowej naszego kraju. Dlatego nasze receptury są inspirowane tradycyjnymi daniami kuchni polskiej z uwzględnieniem regionów i wpływów międzynarodowych, bazujące na współczesnych trendach i technikach wykorzystywanych w gastronomii.

Na warsztatach dowiesz się o:

  • nowoczesnych metodach obróbki termicznej
  • trendach kulinarnych mówiących o składnikach, sposobie prezentacji i aranżacji dania
  • nietypowych połączeniach smaków

Samodzielnie przygotujesz:

  1. Żurek serwowany z dzbanka, jajko gotowane w niskiej temperaturze, kiełbasa smażona na oleju drzewnym, chips z cebuli
  2. Śledź na ziemniaku palonym na  żywym ogniu z pierogami buraczanymi i granitą chrzanową
  3. Carpaccio z gruszki kompresowanej w cydrze z serem korycińskim i emulsją szcypiorkowo-tymiankową
  4. Gęsie żołądki z sałatą na ciepło z jarmużu i boczniaków
  5. Kopytka z pasternaku z miodem lawendowym i kruszonką z topinamburu

Warsztat trwa w godz. 10:00-15:00 w cenie warsztatu przerwa kawowa

Serdecznie zapraszamy!

27
M01

Warsztat Baristyczny

Kawa to nie tylko ziarna i parzony z nich napój. Kawa to zapach, niepowtarzalny smak i aromat zatrzymanej w biegu chwili. To miłe słowa i obrazy narysowane na spienionym mleku. Chcesz, aby to poczuli Twoi klienci?

Zapraszamy do nas na warsztaty, prowadzone przez Baristkę, która kocha wszystko co z kawą związane, a swoją pracę wykonuje z pasją, którą szczodrze dzieli się z uczestnikami naszych warsztatów.

W programie warsztatu:

  • barista - jego sylwetka i rola za barem
  • charakterystyka zawodu
  • prezentacja marki Rioba
  • gatunki kawy - arabica i robusta
  • kawy na bazie espresso
  • czynniki, które maja wpływ na espresso
  • regulacja młynka
  • kawy z mlekiem
  • sposób przygotowania mleka
  • urządzenia i akcesoria do kawy

Pod okiem pasjonata kawy:

  • udoskonalisz umiejętności przygotowanie kaw czarnych na bazie espresso oraz kaw mlecznych, kaw smakowych
  • przetestujesz różne gatunki kawy
  • dowiesz się czym różni się dobre espresso od złego
  • poznasz techniki zdobienia kawy: latte art oraz techniki malowania crema
  • udoskonalisz umiejętności obsługi urządzeń i akcesoriów

Warsztat trwa w godz. 10:00-14:00. W cenie warsztatu przerwa kawowa i lunch.

Serdecznie zapraszamy!

28
M01

Desery z owocami w monoporcjach

Nie czekając na wiosnę szukamy owocowych smaków w formie nowoczesnych deserów w monoporcjach. Podczas warsztatów wykorzystamy owoce czarnego bzu, cytryny czy maliny i połączymy .je z czekoladą, kokosem i serkiem. Podczas warsztatu będziemy pracować na technikach wykorzystujących bazy piekarnicze, glazury cukiernicze i musy. Podczas warsztatu uczestnicy samodzielnie przygotują:

  • Sernik mango – kremowy sernik na zimno
  • Mus czekoladowy z sercem z maliny  
  • Sfera z czarnego bzu  
  • Kokosowa pianka z cytryną

Warsztat trwa w godzinach 10-17, w cenie warsztatu przerwa kawowa i lunch.

Serdecznie zapraszamy!

28
M01

Dwudniowy Warsztat Kelnerski z Nauką Flambirowania - Certyfikat Stowarzyszenia Kelnerów Polskich

Kurs Kelnerski z profesjonalnej obsługi gościa z elementami serwisu specjalnego, prowadzony przez Trenerów Stowarzyszenia Kelnerów Polskich - Bernarda Sitarskiego i Romana Stobnickiego.

Skierowany do kelnerów pracujących już w zawodzie, poszerzających wiedzę z obsługi specjalnej.Teoria poparta ćwiczeniami po każdym bloku tematycznym. Uczestnik po zakończeniu kursu otrzymuje Dyplom uczestnictwa. Po zdaniu egzaminu, może otrzymać CERTYFIKAT Stowarzyszenia Kelnerów Polskich.

Program pierwszego dnia (w godz.10.00-17.00):

  • kelner  - charakterystyka zawodu
  • czynności przygotowujące salę konsumpcyjną do przyjęcia gości - mise en place
  • istotne elementy związane z obsługą konsumenta
  • metody obsługi, rodzaje serwisów ( w tym serwis niemiecki, francuski, angielski i pozostałe)
  • technika serwowania potraw i napojów
  • charakterystyka napojów i ich rola
  • rola i znaczenie wina w zakładach gastronomicznych

        Program drugiego dnia (w godz.8.00-16.00):

  • sugestywna sprzedaż i jej praktyczne zastosowanie
  • rozwiązywanie sytuacji problemowych w miejscu pracy
  • serwis francuski
  • serwis angielski
  • serwis specjalny (w tym filetowanie ananasa przed gościem, flambirowanie polędwicy, przygotowanie i flambirowanie bananów)

W cenie warsztatu przerwa kawowa i lunch.

Serdecznie zapraszamy!

29
M01

Drinki na Sylwestra i Karnawał

Szukasz pomysłów na karnawałowe party? Chcesz zabłysnąć przed znajomymi umiejętnością miksowania pomysłowych drinków? Zapisz się na profesjonalne warsztaty interaktywne po okiem naszego Barmana Profesjonalisty!

Dowiedz się ciekawostek i tajników, które wykorzystasz przy spotkaniu z przyjaciółmi i nie tylko!

Wspólnie z nami dowiesz się i wypróbujesz w praktyce:

  • jak komponować znakomite koktajle
  • zastosujesz miary barowe, przydatnych przy komponowaniu drinków
  • poznasz jak wykorzystać w domu sprzęt barmański
  • techniki miksowania napojów (budowanie, stirowanie, szejkerowanie, muddlerowanie, utrzepywanie)

Warsztat trwa w godz. 10:00-14:00

Serdecznie zapraszamy!

29
M01

ABC kiszonek

Kiszenie, czyli fermentacja w kuchni nie musi ograniczać się wyłącznie do ogórków czy kapusty. W czasie warsztatu udowodnimy, że kiszonki sprawdzą się doskonale w przypadku różnych warzyw, owoców, soków a nawet zbóż. Uczestnicy krok po kroku zapoznają się z procesem przygotowania i doboru składników do fermentacji, a następnie przygotują  dania z finalnym produktem. Podczas spotkania będziemy pracować na kiszonkach przygotowanych przez naszego Szefa kuchni i wspólnie przygotujemy kiszonki uczestników, które będą mogli wykorzystać w swojej kuchni.  

W programie warsztatu:

- kiszone warzywa 

- kiszone owoce w deserach i daniach głównych 

- fermentowna kasza pęczak jako element słodkich musów i kruszonek 

- fermentowane soki jako podstawa sosów 

- kombucha 

- spaghetti z kiszonej pietruszki z sosem z karmelizowanej maślanki i rokitnika

Warsztat trwa w godzinach 10-15, w cenie warsztatu przerwa kawowa i lunch.

Serdecznie zapraszamy!

29
M01

Sztuka mięs...nych kanapek

Kuba Steuermark udowodni, że pieczenie, duszenie oraz gotowanie mięs i składanie kanapek to prawdziwa sztuka. Podczas warsztatu skupimy sie na technikach marynowania, pieczenia i przygotowywania serca kanapki, jakim jest mięso. W czasie gotowania porozmawiamy o właściwym doborze temperatur oraz czasie pieczenia i gotowania, ocenie kategorii mięsa i czasie marynowania. Nie zapomnimy oczywiście o dodatkach i pieczywie odpowiedzialnych za finalną kompozycję smaku. W czasie warsztatu dowiesz się jak samodzielnie przygotować takie mięsne hity jak pastrami, pulled pork czy żeberka BBQ.

Zdobytą wiedzę od razu przetestujesz na samodzielnie przygotowanych:

1/ Pastrami z suchą marynatą i kanapka Reuben z kiszoną kapustą i domowym sosem 1000 wysp
2/ Pulled Pork w mokrej kubańskiej marynacie i kanapce sub cubano
3/ Domowej szynce gotowanej i pieczonej w ziołach oraz angielskimi jajkami sadzonymi z szynką i domowymi frytkami zamkniętymi w bułce
4/ Żeberkach wieprzowych BBQ podanych z autorskim sosem na morelach we własnoręcznie przygotowanej bułce bao

Warsztat trwa w godz. 10-15 
Zapraszamy!

30
M01

Makarony od podstaw

Mąka, woda, jaja i praca własnych rąk - tylko tyle potrzeba do stworzenia idealnego ciasta na makaron. Na warsztacie pokażemy, że dania z makaronu nie kończą się na spaghetti. Podczas warsztatu dowiesz się, jak przygotować ciasto na makaron i wykonać własnoręcznie makaron w różnych kształtach oraz jak wykorzystać naturalne składniki do barwienia makaronu. W trakcie spotkania samodzielnie przygotujesz:

  • własną pastę, która posłuży do wycinania różnych makaronów
  • ciasto na cavatelli

  • ravioli

  • caramelle

  • klasyczny sos bolognese

Warsztat trwa w godzinach 10-16
Serdecznie zapraszamy!

3
M02

Dania z wołowiny

Moda na niektóre dania z wołowiny nigdy nie przeminie, dlatego warto wzbogacić menu o ten szlachetny gatunek mięsa, który co raz częściej gości na polskich stołach. Podczas warsztatu dowiesz się, jak wybierać i sezonować wołowinę, w jaki sposób oceniać gatunek mięsa, czym jest marmurkowość, jaki jest idealny czas smażenia różnych steków i które części są najlepsze na stek. Podczas warsztatu porozmawiamy również o różnych częściach wołu, przećwiczymy odbłonienie, cięcie Chateubriand i wspólnie przygotujemy:

  • Wywar wołowy 
  • Sos demi glace
  • Mostek pieczony w suchej marynacie
  • Tatar z polędwicy
  • Steki sezonowane z antrykotu i rostbefu
  • Stek T-bone
  • Kotlet hamburski na 3 sposoby

Warsztat trwa w godz. 10-16

Serdecznie zapraszamy!

6
M02

Ryba od głowy do ogona

Na warsztacie wspólnie przepracujemy, jak sprawnie i zgodnie z ideą zero waste  wykorzystać poszczególne elementy ryby. 

Bazować będziemy na rybach sezonowych oraz wykwintnych owocach morza. Będzie to warsztat inny niż wszystkie, gdyż skupimy się głównie na technikach kulinarnych. Istotnym elementem będzie również podanie i prezentacja dań z uwzględnieniem światowych trendów kulinarnych.

Podczas warsztatu samodzielnie przygotujesz:

  • Ceviche
  • Consomme z białej ryby
  • Jambalaya z krewetkami
  • Makrela w białym winie

Na zakończenie warsztatu uczestnicy otrzymają pakiet receptur, z których każda bedzie miała zastosowanie do przygotowania różnego rodzaju ryb.

Warsztat trwa w godzinach 10.00-15.00

Serdecznie zapraszamy!

7
M02

Otwarta kuchnia Akademii Inspiracji - Desery Walentynkowe

Słodki pomysł na prezent walentynkowy? Samodzielnie przygotowany deser lub udział w warsztatach kulinarnych! Uczestnicy będą mieli okazję poznać techniki przygotowywania deserów, aby w romantyczny wieczór móc zaskoczyć swoich bliskich nowymi, ciekawymi deserami lub zaplanować wspólne przygotowywanie słodkości.

W programie:

  • Foundant czekoladowy
  • Profiterdi – mini ptyś francuski z adwokatem
  • Creme Brulee
  • Semifredo z nutą truskawki
  • Hiszpańska beza z musem czekoladowy

Warsztat trwa w godzinach 17:30-22:00

W cenie warsztatu przerwa kawowa 

Serdecznie zapraszamy!

11
M02

Gościnność: Serwis i Sytuacje Kryzysowe w Restauracji - „Serwis w toku”

Serwis jest najważniejszą po jedzeniu częścią restauracyjnego doświadczenia.

Na warsztatach:

  • dowiesz się jak powinna wyglądać profesjonalna obsługa od rezerwacji po moment wyjścia gości z restauracji
  • poznasz najważniejsze zasady i techniki serwisu
  • przećwiczysz sytuacje kryzysowe i nauczysz się odpowiednio na nie reagować

Warsztat trwa w godz. 10:00-15:00. W cenie warsztatu przerwa kawowa i lunch.

Serdecznie zapraszamy!

11
M02

Kuchnia włoska - mięso

Nestor Grojewski udowodni, że kuchnia włoska to nie tylko dania mączne jak makarony i owoce morza czy ryby ale również doskonałe dania mięsne. Tak samo jak w przypadku innych dań tej najpopularniejszej kuchni świata, potrawy mięsne zawsze przygotowywane są ze świeżych składników najwyższej jakości z dodatkiem aromatycznych ziół i przypraw.

Podczas warsztatu posłuchasz wielu ciekawych opowieści Szefa Kuchni, który przez kilkanaście lat gotował w najlepszych restauracjach w Rzymie i samodzielnie przygotujesz:

  • Carpacio z parmezanem, riccotą, redukcją z octu winnego i pistacjami prażonymi
  • Tatar z polędwicy po włosku
  • Gotowane saltimbocca Alla Romana
  • Spezzatino z indyka karczochy i suszone pomidory
  • Rostbef z orzeszkami pinii, pomarańczami sycylijskimi i pomidorami koktajlowymi

Warsztat trwa w godzinach 10-15, w cenie warsztatu przerwa kawowa i lunch

Serdecznie zapraszamy!

12
M02

Potrawy jednogarnkowe

Przygotuj się do sezonu na rozgrzewające potrawy. Podczas warsztatu poznasz użyteczne techniki i receptury na dania jednogarnkowe, które z powodzeniem wprowadzisz nie tylko do oferty cateringowej, ale również karty restauracji. W trakcie spotkania sięgniemy nie tylko po tradycyjne, polskie dania jak bigos i gulasze, ale też opcje wegetariańskie, dania z kuchni włoskiej czy południowoamerykańskiej.

  • Guiso de pavita traycyjne danie peruwiańskie
  • Risotto Sycylijskie z barweną
  • Gulasz z jelenia
  • Flaczki z boczniaka

Warsztat trwa w godz. 10:00-15:00. 

Serdecznie zapraszamy!

12
M02

Rozgrzewające zupy i wywary

Bez dobrego wywaru nie ma mowy o dobrej zupie, wielu daniach i sosach. Podczas warsztatu Rafał Zaręba udowodni, że każdy kucharz musi znać tajniki przygotowywania wywaru, który stanowi duszę wszystkich zup niezależnie od regionu świata, z którego pochodzi. W trakcie spotkania poznasz techniki redukcji i doboru bazy na wywar i samodzielnie przygotujesz:

  • Zupę prowansalską
  • Zupę cebulową z grzanką z serem Gruyère
  • Szwajcarską zupę serową
  • Ramen
  • Zupę rybną z pieczonymi pomidorami i kolendrą

Warsztat trwa w godzinach 10-16

Serdecznie zapraszamy!

17
M02

Desery francuskie - poziom podstawowy

Kuchnia francuska kojarzy się przede wszystkim z serami, pieczywem i dobrym winem, jednak równie ważne są w niej desery. Od lat cieszące się nieustającą sławą, niezmienną formą i kompozycją smaków, które stanowią inspirację dla wielu receptur z innych krajów. Na warsztatach zaprezentujemy najsławniejsze klasyczne desery a  w śród nich takie  jak :

  1. Piękna Helena ( klasyczny deser z użyciem gruszek )
  2. Creme brulee
  3. Makaroniki ze słonym karmelem
  4. Profiterolki z creme patissiere

Warsztat trwa w godz. 10:00-15:00

Serdecznie zapraszamy!

18
M02

Samodzielny audyt restauracji

Warsztat ma za zadanie omówić metodologie i celowość audytu diagnostycznego, oraz przedstawić praktyczne metody jego zastosowania w branży HoReCa - zdobyta wiedza
ma umożliwić uczestnikowi przeprowadzenie audytu we własnym przedsiębiorstwie i zdiagnozowanie jego problemów.

Warsztat jest skierowane do Właścicieli i Managerów restauracji, którzy chcą przeprowadzić samodzielny audyt prowadzonego przez siebie przedsiębiorstwa.

W trakcie szkolenia zostaną omówione kwestie:
• badanie mocnych i słabych stron oferty
• porównanie portfolio produktowego z konkurencją
• analiza struktury kosztów i przychodów
• badanie metodą Tajemniczego Klienta (aktualny poziom jakości serwisu)
• Wewnętrzna spójność oferty (tzw. Ambiance Mix)
• przebieg procesów, ścieżek decyzji i ich skuteczność
• ocena funkcjonowanie firmy w kontekście formalno-prawnym (ze szczególnym
uwzględnieniem PPOŻ, Sanepid, HACCP)
• Metody kradzieży, oszustw i wyłudzeń w branży - wykrywanie

Warsztat trwa w godz. 10:00-15:00. W cenie warsztatu przerwa kawowa i lunch.

Serdecznie zapraszamy!

 

20
M02

Zupy, Wywary, Podstawy Sosów

Bazy sosów, czy wywary, są jedną z najistotniejszych podstaw w wydobyciu smaku dania , ale czy najłatwiejszą? Jak je przygotować, aby móc zachwycić gości smakami wyjątkowymi? Na tym warsztacie chcielibyśmy pokazać podstawowe smaki oraz ich zróżnicowanie poprzez pryzmat różnych kultur bazując głównie na kuchni francuskiej, polskiej i tajskiej.

Samodzielnie:

  • przygotujesz około czterech lub pięciu baz pod okiem trenera
  • po przygotowaniu każdej propozycji będziesz mógł zainspirować się i dodać jej smaku w swoim stylu

Przykładowe propozycje:  

  • 5 Podstawowych francuskich sosów i ich pochodne (sos holenderski, veloute, espagnole, madeira, veronique, bearnaise, epice, gribiche, buerre blanc)
  • zupa z ogonów wołowych z grzybami I estragonem 
  • włoska zupa Stracciatella (wywar gotowany 24h)
  • marsylska zupa rybna – Boulliabaisse i Zupa Bisque ze skorupiaków

Warsztat trwa w godz. 10:00-15:00

Serdecznie zapraszamy!

24
M02

Kaczka od A do Z

Kaczka uchodzi za najszlachetniejszy rodzaj drobiu. Dobrze przygotowane mięso jest kruche i soczyste. Charakteryzuje się też dużo bardziej wyrazistym smakiem niż kurczak i indyk. Chociaż popularność mięsa z kaczki rośnie z roku na rok to spożycie tego gatunku drobiu w Polsce nadal należy do najniższych poziomów w Europie. Tomek Królikowski chciałby to zmienić dlatego przygotował wyjatkowy warsztat, który połączy naukę technik kulinarnych z inspirującymi recepturami. Podczas warsztatu każdy z uczestników pozna tajniki rozbioru kaczki, samodzielnie przećwiczy podział na nogi, piersi, podroby i porcje rosołowe a następnie przygotuje:

  • Wywar z kaczki - baza do sosu
  • Filet sous vide , jus z czerwonego wina, pure z selera z białą czekoladą, mini zapiekanka z ciasta filo z grzybami i ziemniakami
  • Noga kaczki confit / duszona kapusta czerwona/ arrancini grzybowe
  • Spring rolls z grzybami shitake / sos sweet chilli - z pozostałego miesa skladamy spring rolls z ciasta na dim sum, robimy własny sos sweet chilli

Warsztat trwa w godz. 10:00-15:00

Serdecznie zapraszamy!

25
M02

Zarządzanie Kosztem w Gastronomii dla początkujących.

Warsztat, dzięki któremu będziesz w stanie efektywniej zarządzać biznesem gastronomicznym, aby osiągnąć jeszcze lepsze wyniki w tym co robisz.

Na naszym warsztacie odpowiadamy na wiele pytań, a  najszerzej na kluczowe z nich: Jak liczyć żeby się nie przeliczyć?

Spotkanie dedykowane dla:

• inwestorów
• managerów, którzy planują otwarcie lokalu gastronomicznego lub już zarządzają firmą
• przyszłych managerów
• oraz tych, tych którą ambicją jest wiedzieć więcej o biznesie gastronomicznym
 
Program warsztatu:
  • organizacja wewnętrzna w firmie
  • rodzaje Kosztów
  • food cost & beverage cost
  • optymalizacja Kosztów
  • nadużycia

Zapraszamy do wspólnej dyskusji o tym jak liczyć food cost, analizować wyniki, optymalizować koszty. 

Warsztat trwa w godz. 10:00-15:00. W cenie warsztatu przerwa kawowa i lunch.

Serdecznie zapraszamy!

9
M03

Sushi - poziom 2

Sushi Chef Paweł Trzaskowski zaprasza na kolejne warsztaty, podczas których podniesiesz swoje umiejętności o kolejny poziom. W trakcie warsztatów nasz mistrz zdradzi m.in. tajniki przygotowywania ryżu, sosu teryaki i różnych form sushi oraz krojenia i prezentacji sashimi.

W menu pokazowym, które przygotujesz podczas warsztatów znajdzie się:

  • Shake hara teriyaki.  Łosoś, sos teriyaki, sezam, dymka.
  • Nigiri. Łosoś, tuńczyk, kani kama, krewetka, sezonowa biała ryba, małż sezonowy.
  • Gunkan moriawase. Tatar łosoś, jajo przepiórcze, sałatka kani kama, goma wakame.
  • Temari zushi. Łosoś, krewetki, awokado.
  • Maki zushi (futomaki, uramaki, hosomaki). Łosoś, tuńczyk, warzywa.

Warsztat trwa w godz. 10:00-15:00

Serdecznie zapraszamy!

12
M03

Dania z podrobów

Niegdyś traktowane jak produkt drugiej kategorii, dziś uchodzące za rarytas - pod warunkiem, że będą właściwie przygotowane. Podroby w kuchni z różnych stron świata zawsze stanowiły wyzwanie, które chętnie podejmiemy wraz z uczestnikami warsztatu. Podczas spotkania wskażemy właściwe miejsce dla podrobów w menu, sposoby obróbki i doprawienia podrobów oraz łączenia podrobów z innymi produktami w daniach.

W menu warsztatów znajdziecie:

  1. Flaczki z włoskiego Lazurowego Wybrzeża – receptura z Pietra Ligure
  2. Wątróbki po żydowsku alla Metropol – prawdziwa receptura przedwojemnnej Warszawy
  3. Żołądki z szybkowaru, chipsy ze skorzonery, śliwka i kluskami dyniowymi
  4. Policzki wołowe przygotowane metodą Sous Vide, z kopytkami z wędzonego twarogu i burakiem pieczonym z czarnuszką
  5. Grasica cielęca w chrupiącym cieście z sałatą frisse w vinegrette estragonowym

Warsztat trwa w godz. 10-16 W cenie warsztatu przerwa kawowa i lunch,

Serdecznie zapraszamy

26
M03

Otwarta Kuchnia Akademii Inspiracji Makro: Wielkanoc dookoła świata

Biała kiełbasa, żurek, jaja fazerowane...nie tym razem! Jakub Steuermark zaprasza na warsztat, podczas którego poznasz tradycyjne smaki Wielkanocnych dań z Francji, Hiszpanii, Grecji i Anglii. Każda z receptur okraszona zostanie garścią anegdot, szczyptą historii kulinarnego podróżnika i odrobiną tradycyjnych zwyczajów z różnych stron świata.

Podczas warsztatu samodzielnie przygotujesz:

1/ Przegrzebki z sosem beure blanc i szalotkami (Francja)

2/ Potaje de vigilia, czyli zupa z cieciorki ze szpinakiem i dorszem (Hiszpania)

3/ Magiritsa grecka, czyli jednogarnkowy gęsty gulasz barani (Grecja)

4/ Simnel Cake, czyli ciasto z masą migdałowo-marcepanową (Anglia)

Warsztat trwa w godzinach 17:30-22 w cenie warsztatu przerwa kawowa i lampka wina.

Serdecznie zapraszamy!

1
M01

Święta z Jaśkiem Kuroniem

Kuchnia Akademii Inspiracji Makro na święta otwiera się dla każdego! W przededniu Mikołajek zapraszamy na wyjątkowy, popołudniowy warsztat kulinarny nie tylko profesjonalistów, ale wszystkich miłośników gotowania i pasjonatów dobrego smaku. Podczas warsztatu prowadzonego przez Jana Kuronia uczestnicy samodzielnie przygotują dania, które z pewnością zrobią furorę na każdym świątecznym lub wigilijnym stole. W menu warsztatu znajdziecie:

- Śledź w trzech odsłonach
- Tatar po skandynawsku w sosie musztardowym
- Pierogi z karpiem i żurawiną
- Kaczka pieczona w pomarańczach
- Voulevanty z owocami i sosem bawarskim

Warsztat trwa w godzinach 16:30-20:30
Serdecznie zapraszamy!