ARTYKUŁY

Bądź profesjonalny w komunikacji na Facebooku.

Prowadzenie profilu restauracji w mediach społecznościowych ma sens, jeśli robicie to na 100%. Zacznijcie od prawidłowo przygotowanego posta na Facebooku, który będzie angażował, przyciągał uwagę oraz budował zasięgi, a przez to SPRZEDAWAŁ Waszą usługę dostawy!

NOWY ARTYKUŁ, październik 2021
Jak stworzyć posta na Facebooka, który zwiększy sprzedaż?

Nie ulega wątpliwości, że media społecznościowe mają olbrzymią moc, ponieważ pomagają docierać na bieżąco do naszych odbiorców z najważniejszymi informacjami. Niejednokrotnie jednak zauważamy brak strategii i konsekwencji w promowaniu lokali oraz oferty dowozowej restauracji na Facebooku czy Instagramie.

wrzesień 2021
Budowanie kanału dostaw.

Sektor jedzenia w dostawie cały czas przybierał na sile, ale to właśnie pandemia spowodowała dynamiczny rozwój tego kanału sprzedaży. Zmienił się cały rynek gastronomiczny.

sierpień 2021
5 powodów, dzięki którym sushi przetrwało pandemię.

Lockdown gastronomii, który dotkliwie odczuły niemal wszystkie sektory tej branży, pozostawił po sobie obraz tysięcy zamkniętych lub potężnie zadłużonych lokali.

sierpień 2021
Galopująca inflacja – jak sobie z nią poradzić? 4 kroki do oszczędności.

Czym właściwie jest inflacja? Inflacja to proces zmiany, a konkretniej mówiąc, wzrostu cen w danej gospodarce. Oznacza to, że mając określoną ilość pieniędzy możemy za nie kupić mniej dóbr.

lipiec 2021
Jak poradzić sobie z brakiem pracowników w gastronomii? Poznaj 4 proste sposoby.

Po trudnych miesiącach nareszcie jest lepiej – obroty rosną, ludzie chętnie przychodzą do restauracji i spędzają czas przy dobrym winie i pysznym jedzeniu. Czy można więc powiedzieć, że po trudnych miesiącach lockdownu przyszedł czas dobrobytu?

czerwiec 2021
Dominika Bień - Warszawska scena kulinarna podczas pandemii

Nóż i Widelec – blog kulinarno-winiarski z podróżami w tle. Gotuję, fotografuję, łączę jedzenie z winem, piszę o książkach wartych uwagi. Czasem zabiorę do restauracji, a czasem w podróż do pięknych miejsc.

http://www.noziwidelecblog.com/

grudzień 2020
Gastronomia w polskich miastach – Kraków

Karta czy gotówka - blog o restauracjach, recenzje restauracji i książek kulinarnych

Dzięki nam dowiesz się co i gdzie zjeść w Krakowie. Na naszej stronie znajdziesz recenzje restauracji, a także recenzje książek kulinarnych http://kartaczygotowka.pl/

grudzień 2020

PORADY SZEFÓW - ONLINE

Pizza fritta

Tradycyjna włoska pizza z Neapolu bez użycia pieca drzewnego? Tak, wszystko dzięki pizza fritta czyli smażonej pizzy. Na swój sposób, najbardziej tradycyjna z pizz z powodzeniem sprawdzi się w ofercie każego lokalu, nie tylko pizzerii ale również nowoczesnego bistro. Dajcie znać w komentarzu, jak wykończylibyście swoje smażone pizze.

Stromboli

Zawijana pizza rodem z USA ale o włoskich korzeniach - jednym słowem stromboli! Zobaczcie, jak przygotować niestandardową pizzę bez dostępu do specjalistycznego pieca. Dajcie znać w komentarzu, jakie dodatki zawinęlibyście w swoim placku!

Specjały i delikatesy w Cudnych Manowcach

Cudne Manowce w Olsztynie (www.cudnemanowce.pl) to miejsce, które znają wszyscy miłośnicy autentycznej warmińskiej i mazurskiej kuchni. Należąca do Sieci Dziedzictwa Kulinarnego Warmii Mazur i Powiśla restauracja od wielu lat współpracuje z lokalnymi dostawcami, najczęściej małymi rodzinnymi firmami i gospodarstwami rolnymi, nierzadko z certyfikatem uprawy ekologicznej.

Fit-smaki w Ostoi Zdrowia

Ostoja Chobienice (www.ostojachobienice.pl) niedaleko Zielonej Góry to kompleks hotelowy o niezwykle szerokiej ofercie, od organizacji konferencji i eventów, przez ofertę spa&wellness aż po stadninę koni. Częścią kompleksu jest też świetna restauracja Rządcówka, której head chefem jest Maciej Barton, specjalista od kulinarnej rekonstrukcji i historycznych inspiracji.

Serwis na wynos

Ograniczenie funkcjonowania restauracji wymaga nowego spojrzenia na organizację serwisu dań na wynos i w dostawie. Zobacz, jak bezpiecznie oraz prawidłowo przeorganizować pracę Twojej kuchni nastawionej całkowicie na delivery i poznaj dobre praktyki z zakresu dostaw.

Menu abonamentowe

Zaplanowane z wyprzedzeniem i skalkulowane co do porcji menu lunchowe – czy to możliwe? Tak, jeżeli postawimy na ofertę menu lunchowego w abonamencie. Jest to koncepcja, w której organizujemy tygodniowe dostawy obiadów do klientów, którzy wykupili abonament na taką usługę. Jak sprawić, aby to się opłacało? Zobacz nasz film i przepisy na 3 dania.

Restauracja w wydaniu Do It Yourself

Szef kuchni Akademii Inspiracji MAKRO prezentuje koncepcję dań restauracyjnych w konwencji do it yourself, która może doskonale sprawdzić się jako alternatywa lub rozwinięcie oferty dań na wynos.

Restauracja w stylu deli

Szukasz pomysłu na rozwinięcie koncepcji gastronomicznej? Postaw na garmaż w nowoczesnym wydaniu! Sprawdź 3 przepisy na dania garmażeryjne i dowiedz się, w jaki sposób mogą zwiększyć przychodu Twojej restauracji.