ARTYKUŁY

Dominika Bień - Warszawska scena kulinarna podczas pandemii

Nóż i Widelec – blog kulinarno-winiarski z podróżami w tle. Gotuję, fotografuję, łączę jedzenie z winem, piszę o książkach wartych uwagi. Czasem zabiorę do restauracji, a czasem w podróż do pięknych miejsc.

http://www.noziwidelecblog.com/

grudzień 2020
Gastronomia w polskich miastach – Kraków

Karta czy gotówka - blog o restauracjach, recenzje restauracji i książek kulinarnych

Dzięki nam dowiesz się co i gdzie zjeść w Krakowie. Na naszej stronie znajdziesz recenzje restauracji, a także recenzje książek kulinarnych http://kartaczygotowka.pl/

grudzień 2020

PORADY SZEFÓW - ONLINE

Pizza fritta

Tradycyjna włoska pizza z Neapolu bez użycia pieca drzewnego? Tak, wszystko dzięki pizza fritta czyli smażonej pizzy. Na swój sposób, najbardziej tradycyjna z pizz z powodzeniem sprawdzi się w ofercie każego lokalu, nie tylko pizzerii ale również nowoczesnego bistro. Dajcie znać w komentarzu, jak wykończylibyście swoje smażone pizze.

Stromboli

Zawijana pizza rodem z USA ale o włoskich korzeniach - jednym słowem stromboli! Zobaczcie, jak przygotować niestandardową pizzę bez dostępu do specjalistycznego pieca. Dajcie znać w komentarzu, jakie dodatki zawinęlibyście w swoim placku!

Specjały i delikatesy w Cudnych Manowcach

Cudne Manowce w Olsztynie (www.cudnemanowce.pl) to miejsce, które znają wszyscy miłośnicy autentycznej warmińskiej i mazurskiej kuchni. Należąca do Sieci Dziedzictwa Kulinarnego Warmii Mazur i Powiśla restauracja od wielu lat współpracuje z lokalnymi dostawcami, najczęściej małymi rodzinnymi firmami i gospodarstwami rolnymi, nierzadko z certyfikatem uprawy ekologicznej.

Fit-smaki w Ostoi Zdrowia

Ostoja Chobienice (www.ostojachobienice.pl) niedaleko Zielonej Góry to kompleks hotelowy o niezwykle szerokiej ofercie, od organizacji konferencji i eventów, przez ofertę spa&wellness aż po stadninę koni. Częścią kompleksu jest też świetna restauracja Rządcówka, której head chefem jest Maciej Barton, specjalista od kulinarnej rekonstrukcji i historycznych inspiracji.

Serwis na wynos

Ograniczenie funkcjonowania restauracji wymaga nowego spojrzenia na organizację serwisu dań na wynos i w dostawie. Zobacz, jak bezpiecznie oraz prawidłowo przeorganizować pracę Twojej kuchni nastawionej całkowicie na delivery i poznaj dobre praktyki z zakresu dostaw.

Menu abonamentowe

Zaplanowane z wyprzedzeniem i skalkulowane co do porcji menu lunchowe – czy to możliwe? Tak, jeżeli postawimy na ofertę menu lunchowego w abonamencie. Jest to koncepcja, w której organizujemy tygodniowe dostawy obiadów do klientów, którzy wykupili abonament na taką usługę. Jak sprawić, aby to się opłacało? Zobacz nasz film i przepisy na 3 dania.

Restauracja w wydaniu Do It Yourself

Szef kuchni Akademii Inspiracji MAKRO prezentuje koncepcję dań restauracyjnych w konwencji do it yourself, która może doskonale sprawdzić się jako alternatywa lub rozwinięcie oferty dań na wynos.

Restauracja w stylu deli

Szukasz pomysłu na rozwinięcie koncepcji gastronomicznej? Postaw na garmaż w nowoczesnym wydaniu! Sprawdź 3 przepisy na dania garmażeryjne i dowiedz się, w jaki sposób mogą zwiększyć przychodu Twojej restauracji.

Szanowny Kliencie, w celu zapewnienia najlepszej jakości usług oraz zagwarantowania najlepszych promocji wykorzystujemy pliki cookies. Jeśli zgadzasz się przekazywać nam te informacje prosimy o kliknięcie „Zgadzam się”. Polityka prywatności >>