Wybierz pozycję z menu
Higiena i bezpieczeństwo w pracy
Wsparcie Twojego biznesu - narzędzia
Oferty specjalne
Ważne porady
RESTRYKCJE W STREFIE CZERWONEJ
BEZPIECZEŃSTWO BHP

Ważne porady

Druga fala pandemii – sposoby na pozostanie w biznesie

Adam Chrząstowski
Prezydent Bocuse d'Or Poland, Dyrektor Kulinarny Hotel Arłamów, trener i konsultant w gastronomii, felietonista HoReCa, współautor książki "Gościnność od Kuchni"

NOWY ARTYKUŁ, listopad 2020
Kryzysowy poradnik - Tomasz Habdas

Lokal gastronomiczny, to przedsiębiorstwo jak każde inne. Codziennie przepływają przez nie pieniądze, a suma wydatków i sprzedaży wskazuje ostateczny wynik finansowy. Niezależnie, czy rynek znajduje się w kryzysie, czy też w stanie równowagi, pewne analizy i obliczenia warto wykonywać zawsze. Dotyczy to również analizy obrotu minimalnego i oczekiwanego, szczególnie w sytuacji, gdy czynniki zewnętrzne wpływają bardzo mocno na jego wahania. Znajomość tej wartości, może ułatwić łagodniejsze przejście przez trudny okres, jaki niewątpliwie nastał w Europie.

NOWY ARTYKUŁ, listopad 2020
Jest źle, będzie gorzej, ale nie wszystko stracone - Leszek Szczepaniak

Zapowiedzi światowego kryzysu gospodarczego pojawiały się w literaturze specjalistycznej już od dłuższego czasu. Epidemii jednak, która skutkować będzie całkowitym zamrożeniem na wiele miesięcy całych sektorów gospodarki nie przewidziałaby nawet słynąca z ponurych proroctw mityczna Kasandra. Skala dewastacji z jaką będziemy musieli zmierzyć się na naszym rodzimym rynku gastronomicznym nie będzie miała sobie równych. Według ostrożnych szacunków spodziewać się możemy całej fali bankructw. Tylko te firmy, które zdecydują się już teraz przedsięwziąć zdecydowane działania mają szanse przetrwać kryzys.

NOWY ARTYKUŁ, listopad 2020
Bądź bardziej widoczny w sieci dla swoich klientów

90% gości zanim uda się do restauracji, szuka informacji o niej w Internecie. Strona www to podstawa widoczności w sieci, to wizytówka Twojego lokalu gastronomicznego w Internecie.

NOWY ARTYKUŁ, listopad 2020
12 etapów systemu HACCP – przeanalizuj je ponownie

W ostatnim czasie spadła liczba zamówień, więc cały czas planujesz jak efektywnie rozwinąć biznes w najbliższej przyszłości i kiedy spragnieni najrozmaitszych potraw klienci będą znowu szturmować drzwi restauracji, wtedy możesz nie mieć czasu. Wykorzystaj go efektywnie teraz i zrób aktualizację Planu HACCP! Warto ten czas wykorzystać efektywnie, aby powrócić do bieżącej pracy z jeszcze wyższymi kompetencjami zarówno w zakresie sztuki kulinarnej jak i bezpieczeństwa żywności.

NOWY ARTYKUŁ, listopad 2020
Manual dla Twojej restauracji

Nie mamy wpływu na to, kiedy restauracje powtórnie zostaną otwarte, ale możemy dobrze się przygotować do nowego rozdania. Już teraz warto zastanowić się co zrobić, by odnaleźć się w nowej rzeczywistości i znaleźć siłę na zmierzenie się z wyzwaniami jakie na nas czekają. Zwykle w zajętym grafiku każdego restauratora brakuje czasu na zmierzenie się z czasochłonnym zadaniem jakim jest napisanie manuala. Poniżej przedstawiamy instrukcję jak zabrać się na stworzenie manuala. W „Gościnności” znajdziesz przykładowy manual, na podstawie którego możesz stworzyć swój własny?

Restrykcje w strefie czerwonej

Bezpieczeństwo BHP

material3 image 

Możliwa edycja (PPT)

Szanowny Kliencie, w celu zapewnienia najlepszej jakości usług oraz zagwarantowania najlepszych promocji wykorzystujemy pliki cookies. Jeśli zgadzasz się przekazywać nam te informacje prosimy o kliknięcie „Zgadzam się”. Polityka prywatności >>