Liczba porcji 5

Wykonanie:

  1. Mąkę przesiewamy do miski.
  2. Masło rozpuszczamy.
  3. Z jajek oddzielamy żółtko od białka. Następnie żółtka, wraz z reszta składników dorzucamy do miski z mąka. Miksujemy na gładka masę.
  4. Białka ubijamy na sztywna pianę z szczyptą soli.
  5. Delikatnie łączymy białka z powstała masą.
  6. Smażymy gofry w rozgrzanej gofrowincy przez 6-7min.
  7. Obieramy awokado z skórki i pozbywamy się pestki.
  8. Obrane awokado miksujemy albo ucieramy widelcem. Skrapiamy sokiem z limonki.
  9. Cebule czerwona i czosnek obieramy i siekamy w drobną kostkę. Następnie łączymy z awokado. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
  10. Gotowym guacamole smarujemy gofra a następnie kładziemy na nim wędzonego pstrąga i kładziemy świeży koperek. 
Składniki
na 5 porcji:

• Mąka pszenna tortowa 170g ARO
• Mleko 200ml
• Woda gazowana 70ml
• Masło 50g ARO
• Jajka 3szt ARO
• Proszek do pieczenia 5g ARO
• Sól
• Pstrąg wędzony 100g MC
• Koperek świeży 10g MC
• Awokado 100g MC
• Sok z limonki 20g
• Czosnek 1 ząbek MC
• Cebula czerwona 10g MC
• Pieprz