Wykonanie:
- Mąkę przesiewamy do miski.
- Masło rozpuszczamy.
- Z jajek oddzielamy żółtko od białka. Następnie żółtka, wraz z reszta składników dorzucamy do miski z mąka. Miksujemy na gładka masę.
- Białka ubijamy na sztywna pianę z szczyptą soli.
- Delikatnie łączymy białka z powstała masą.
- Smażymy gofry w rozgrzanej gofrowincy przez 6-7min.
- Obieramy awokado z skórki i pozbywamy się pestki.
- Obrane awokado miksujemy albo ucieramy widelcem. Skrapiamy sokiem z limonki.
- Cebule czerwona i czosnek obieramy i siekamy w drobną kostkę. Następnie łączymy z awokado. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
- Gotowym guacamole smarujemy gofra a następnie kładziemy na nim wędzonego pstrąga i kładziemy świeży koperek.
na 5 porcji:
• Mąka pszenna tortowa 170g ARO
• Mleko 200ml
• Woda gazowana 70ml
• Masło 50g ARO
• Jajka 3szt ARO
• Proszek do pieczenia 5g ARO
• Sól
• Pstrąg wędzony 100g MC
• Koperek świeży 10g MC
• Awokado 100g MC
• Sok z limonki 20g
• Czosnek 1 ząbek MC
• Cebula czerwona 10g MC
• Pieprz