Przygotowanie
- Surowego, tartego ziemniaka wymieszać z dwoma rodzajami mielonego mięsa, solą i pieprzem. Uformować okrągły sznycel, oprószyć go mąką, wysmażyć na oleju.
- Obie połówki bułki podgrzać na patelni lub na grillu. Dolną część posmarować sosem, ułożyć na niej sałatę, krążki cebuli, plasterki pomidora oraz usmażony sznycel. Przykryć drugą połówką bułki.
na 1 porcja:
Mięso z dzika – mielone – 0,10 kg
Mięso wieprzowe – mielone – 0,10 kg
Bułka do burgera – 1 szt.
Ziemniak – 0,02 kg
Pomidor – 0,05 kg
Sałata strzępiona kolorowa – 0,02 kg
Cebula czerwona – 0,03 kg
Sos musztardowy – 0,02 kg
Mąka – 0,01 kg
Olej rzepakowy – 0,05 l
Sól – 0,002 kg
Pieprz – 0,001 kg