Liczba porcji 5

Wykonanie:

  1. Mąkę przesiewamy do miski.
  2. Masło rozpuszczamy.
  3. Z jajek oddzielamy żółtko od białka. Następnie żółtka, wraz z reszta składników dorzucamy do miski z mąka. Miksujemy na gładka masę.
  4. Białka ubijamy na sztywna pianę z szczyptą soli.
  5. Delikatnie łączymy białka z powstała masą.
  6. Smażymy gofry w rozgrzanej gofrowincy przez 6-7min.
  7. Boczek wędzony oczyszczamy ze skóry. 
  8. Na rozgrzanej patelni smażymy boczek z każdej strony do uzyskania brązowego koloru. 
  9. Na tej samej patelni, na której smażyliśmy boczek,  prażymy kapustę kiszoną. Na sam koniec dodajemy łyżeczkę miodu i posypujemy kminkiem. 
Składniki
na 5 porcji:

• Mąka pszenna tortowa 170g ARO
• Mleko 200ml
• Woda gazowana 70ml
• Masło 50g ARO
• Jajka 3szt ARO
• Proszek do pieczenia 5g ARO
• Sól
• Boczek wędzony 100g ARO
• Miód lipowy 20ml MC
• Kapusta kiszona 50g MC
• Kminek 5g