Liczba porcji 10
Koszt na osobę 4,98
Danie
wegetariańskie

Wykonanie:

  1. Makaron gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie zgodnie z instrukcją podaną na opakowaniu. Po ugotowaniu odcedzamy. 
  2. Kalafiora myjemy i dzielimy na różyczki. Następnie blanszujemy ok. 1 min. w osolonej wodzie, pozostałej po ugotowaniu makaronu.  
  3. Piekarnik rozgrzewamy do temp. 200 stopni. Różyczki kalafiora skrapiamy olejem i przyprawiamy solą i pieprzem oraz chilli w proszku. Wstawiamy do piekarnika i pieczemy ok. 20 min. mieszając od czasu do czasu, aby się nie przypalił. 
  4. Cebulę, czosnek i imbir siekamy w drobną kostkę i smażymy w rondelku ok. 5 min. Następnie dodajemy do nich pulpę pomidorową i gotujemy pod przykryciem na małym ogniu przez 20 min. Całość, po zagotowaniu blendujemy do uzyskania konsystencji sosu.
  5. Po zblendowaniu sos podgrzewamy i dodajemy do niego makaron oraz upieczony kalafior. 
  6. Danie serwujemy z grubo tartym serem grana padano i świeżą bazylią.
Składniki
na 10 porcji:

• Aro spaghetti 
• Cebula ultra bag
• Czosnek
• Aro kalafior 
• MC pulpa pomidorowa
• MC grana padano 
• MC bazylia świeża 
• Aro olej rzepakowy
• Imbir 
• sól
• pieprz
• papryka chilli w proszku