Wykonanie:
- Paluszki mozzarelli oraz sos przygotowujemy zgodnie z instrukcją załączoną na opakowaniach.
- Warzywa grillowane wykładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 170 C. przez ok. 6 min. Doprawiamy solą i pieprzem.
- Schab oczyszczamy, przyprawiamy solą następnie przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i wkładamy do tem. 160C. i pieczemy przez o około 20 minut.
- Natkę pietruszki grubo siekamy.
- Schab podajemy z sosem, warzywami oraz paluszkami mozzarelli.
na 10 porcji:
• Schab bez kości 2 kg
• Paluszki mozzarela panierowane 1 kg
• Sos pieczeniowy 0,1 kg
• Warzywa grilowane 1 kg
• Natka pietruszki 0,1 kg
• sól
• pieprz