Liczba porcji 10
Koszt na osobę 9,18

Wykonanie:

  1. Paluszki mozzarelli oraz sos przygotowujemy zgodnie z instrukcją załączoną na opakowaniach.
  2. Warzywa grillowane wykładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 170 C. przez ok. 6 min. Doprawiamy solą i pieprzem. 
  3. Schab oczyszczamy, przyprawiamy solą następnie przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i wkładamy do tem. 160C. i pieczemy przez o około 20 minut.
  4. Natkę pietruszki grubo siekamy. 
  5. Schab podajemy z sosem, warzywami oraz paluszkami mozzarelli. 
Składniki
na 10 porcji:

• Schab bez kości 2 kg
• Paluszki mozzarela panierowane 1 kg
• Sos pieczeniowy 0,1 kg
• Warzywa grilowane 1 kg
• Natka pietruszki 0,1 kg
• sól
• pieprz