Liczba porcji 10
Koszt na osobę 9,90

Wykonanie:

  1. Olej we frytkownicy rozgrzewamy do 170 C.

  2. Cebulę podsmażamy na patelni z rozgrzanym olejem. Dodajemy czosnek, a następnie wsypujemy ryż arborio i całość mieszamy.

  3. Do ryżu dodajemy wino i odparowujemy alkohol. Następnie dodajemy bulion warzywny i gotujemy przez około 10 min., aż ryż będzie miękki. Pod koniec wykańczamy kawałkiem masła i startym parmezanem. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

  4. Krewetki oraz edamame przygotowujemy zgodnie z instrukcją załączoną na opakowaniach. 

  5. Krewetki podajemy z risotto i strączkami edamame. 

Składniki
na 10 porcji:

• Krewetki zawijane w paski ziemniaków 1 kg
• Ryż arborio 0,6 kg
• Cebula krojona 0,3 kg
• Czosnek plastry 0,1 kg
• Masło 
• Strączki edamame 0,5 kg
• Kolendra świeża 0,1 kg
• Ser dojrzewający 0,1 kg
• Bulion warzywny 0,4 l
• Wino białe 0,4 l
• sól
• pieprz czarny