Liczba porcji 10
Koszt na osobę 3,17
Danie
wegetariańskie

Wykonanie:

  1. Mąkę przesiewamy do miski, dodajemy sól i mieszamy. Do mąki dodajemy jogurt i mieszamy składniki łyżką a następnie zagniatamy ciasto na blacie podsypanym mąką. Zagniecione, jednolite i elastyczne ciasto przykrywamy ściereczką i odstawiamy na 15 minut. 
  2. Ser kroimy w plastry i smażymy na patelni grillowej. 
  3. Ciasto dzielimy na 2 części i rozwałkowujemy na cienkie placki. Patelnię rozgrzewamy i kładziemy na niej rozwałkowany placek i smażymy po 2-3 minuty z każdej strony. 
  4. Podpłomyk serwujemy z grillowanym serem oraz kawiorem czarnym i dekorujemy koperkiem. Opcjonalnie polewamy oliwą koperkową. 
Składniki
na 10 porcji:

• ARO Mąka Uniwersalna 1 kg
• MC Ser Rolada Ustrzycka 0,2 kg
• MC Jogurt Naturalny 0,5 kg
• Dalmare Kawior Czarny 0,1 kg
• MC Koperek 0,1 kg
• sól
• pieprz czarny młotkowany