Wykonanie:
- Mąkę przesiewamy do miski, dodajemy sól i mieszamy. Do mąki dodajemy jogurt i mieszamy składniki łyżką a następnie zagniatamy ciasto na blacie podsypanym mąką. Zagniecione, jednolite i elastyczne ciasto przykrywamy ściereczką i odstawiamy na 15 minut.
- Ser kroimy w plastry i smażymy na patelni grillowej.
- Ciasto dzielimy na 2 części i rozwałkowujemy na cienkie placki. Patelnię rozgrzewamy i kładziemy na niej rozwałkowany placek i smażymy po 2-3 minuty z każdej strony.
- Podpłomyk serwujemy z grillowanym serem oraz kawiorem czarnym i dekorujemy koperkiem. Opcjonalnie polewamy oliwą koperkową.
na 10 porcji:
• ARO Mąka Uniwersalna 1 kg
• MC Ser Rolada Ustrzycka 0,2 kg
• MC Jogurt Naturalny 0,5 kg
• Dalmare Kawior Czarny 0,1 kg
• MC Koperek 0,1 kg
• sól
• pieprz czarny młotkowany