Liczba porcji 10
Koszt na osobę 9,04

Wykonanie:

  1. Rybę oczyszczamy i obsmażamy na patelni z rozgrzanym olejem, następnie doprawiamy solą i pieprzem. Przed podaniem odsączamy z tłuszczu na ręczniku papierowy.
  2. Brokuły rozmrażamy, następnie rozdrabniamy i obsmażamy na rozgrzanej patelni z olejem, jak będą miękkie dolewamy śmietankę i całość doprawiamy solą i pieprzem, redukujmy sos do uzyskania średniej gęstości.
  3. Pierożki przygotowujemy zgodnie z instrukcją załączoną na opakowaniu.
  4. Na rozgrzanej patelni podsmażamy grillowane warzywa. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. 
  5. Rybę podajemy z pierożkami i grilowanymi warzywami oraz sosem brokułowym.
Składniki
na 10 porcji:

• Dorsz czarny filet 1,8 kg
• Pierogi ze szpinakiem 1 kg
• Grilowane warzywa 0,6 kg
• Brokuły 0,5 kg
• Śmietanka 30% 0,5 l
• Olej rzepakowy 0,4 l
• sól
• pieprz