Wykonanie:
- Rybę oczyszczamy i obsmażamy na patelni z rozgrzanym olejem, następnie doprawiamy solą i pieprzem. Przed podaniem odsączamy z tłuszczu na ręczniku papierowy.
- Brokuły rozmrażamy, następnie rozdrabniamy i obsmażamy na rozgrzanej patelni z olejem, jak będą miękkie dolewamy śmietankę i całość doprawiamy solą i pieprzem, redukujmy sos do uzyskania średniej gęstości.
- Pierożki przygotowujemy zgodnie z instrukcją załączoną na opakowaniu.
- Na rozgrzanej patelni podsmażamy grillowane warzywa. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
- Rybę podajemy z pierożkami i grilowanymi warzywami oraz sosem brokułowym.
na 10 porcji:
• Dorsz czarny filet 1,8 kg
• Pierogi ze szpinakiem 1 kg
• Grilowane warzywa 0,6 kg
• Brokuły 0,5 kg
• Śmietanka 30% 0,5 l
• Olej rzepakowy 0,4 l
• sól
• pieprz