Liczba porcji 1

Przygotowanie

  1. Świeże,zamkniete mule  oczyścić i płukać z piasku .
  2. Na rozgrzaną patelnię z masłem dodać posiekany czosnek.
  3. Po około 2 minutach dodać białe wino, posiekaną cebulę dymkę i mule .
  4. Całość gotować przez około 10 minut .Mule które się nie otworzyły wyrzucamy.
  5. Następnie dodać posiekaną świeżą natkę pietruszki , szczyptę soli i skropić cytryną. Wszystko wymieszać i wyserwować na głęboki talerz .
  6. Bardzo ważne jest aby mule które się nie otworzyły wyrzucić ponieważ nie nadają się one do spożycia . Jeśli kupujemy świeże mule a nie chcemy ich użyć od razu należy je przechowywać w chłodnym miejscu ponieważ w ciepłym same zaczynają się otwierać.
Składniki
na 1 porcja:
  • Mule (omułek świezy, siatka )– 0,3 kg.
  • Masło aro – 0,05 kg.
  • Czosnek M.Chef – 0,01 kg.
  • Sasteria blanca 0,7L BW – 0,15 L
  • Cebula dymka – 0,05 kg.
  • Natka pietruszki M.Chef – 0,004 kg.
  • Cytryna M.Chef – 0,05 kg.