Liczba porcji 10

Wykonanie:

  1. Fileta z mintaja rozmrażamy, dokładnie osuszamy ręcznikiem papierowym z nadmiaru wody. Następnie przyprawiamy. 
  2. Rybę przekładamy do naczynia żaroodpornego. 
  3. Pora kroimy w cieńkie plastry, paprykę w paski a ziemniaka w drobną kostkę i posypujemy nimi rybę tak, aby była w całości przykryta. 
  4. Jajka ubijamy ze śmietanką i doprawiamy do smaku. Ser trzemy na tarce jarzynowej i dodajemy do jajek i śmietany. Całość mieszamy. 
  5. Rybę zalewamy sosem i pieczemy w rozgrzanym piekarniku do 180 stopni przez ok. 20 min. 
  6. Ciepłe danie posypujemy natką pietruszki. 
Składniki
na 10 porcji:

• Aro mintaj filet B/s 
• MC por krojony
• Czosnek
• Aro ser żółty edamski
• Papryka słodka mix 
• Aro jaja
• Aro śmietanka uht 12% 
• MC natka pietruszki
• MC ziemniak sałatkowy 
• sól
• pieprz
• bazylia suszona
• płatki chilli
• cukier
• gałka muszkatołowa