Wykonanie:
- Fileta z mintaja rozmrażamy, dokładnie osuszamy ręcznikiem papierowym z nadmiaru wody. Następnie przyprawiamy.
- Rybę przekładamy do naczynia żaroodpornego.
- Pora kroimy w cieńkie plastry, paprykę w paski a ziemniaka w drobną kostkę i posypujemy nimi rybę tak, aby była w całości przykryta.
- Jajka ubijamy ze śmietanką i doprawiamy do smaku. Ser trzemy na tarce jarzynowej i dodajemy do jajek i śmietany. Całość mieszamy.
- Rybę zalewamy sosem i pieczemy w rozgrzanym piekarniku do 180 stopni przez ok. 20 min.
- Ciepłe danie posypujemy natką pietruszki.
na 10 porcji:
• Aro mintaj filet B/s
• MC por krojony
• Czosnek
• Aro ser żółty edamski
• Papryka słodka mix
• Aro jaja
• Aro śmietanka uht 12%
• MC natka pietruszki
• MC ziemniak sałatkowy
• sól
• pieprz
• bazylia suszona
• płatki chilli
• cukier
• gałka muszkatołowa