Liczba porcji 10
Danie
wegetariańskie

Wykonanie:

  1. Tofu marynujemy w sosie sojowym. 
  2. Makaron gotujemy w osolonej wodzie przez ok. 6 min.
  3. Odcedzamy makaron i chłodzimy w zimnej wodzie. 
  4. Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni.
  5. Dodajemy pastę curry i smażymy przez ok. 3 min.
  6. Do cebuli z pastą curry dodajemy śmietanę i redukujemy o połowę.
  7. Po zredukowaniu całość blendujemy do uzyskania konsystencji sosu.
  8. Warzywa podsmażamy na osobnej patelni, przyprawiamy do smaku i łączymy z sosem.
  9. Tofu obsmażamy na patelni po 1 min. z każdej strony.
  10. Warzywa z sosem curry serwujemy na makaronie ze smażonym tofu, siekaną kolendrą i sezamem. 
Składniki
na 10 porcji:

• Solid food tofu
• Aro warzywa na patelnie
• Aro olej rzepakowy 1 l
• MC curry 
• Śmietana 30%
• Ya sos sojowy 
• Sezam czarny 1 kg
• Kolendra
• Cebula szalotka
• Makaron vermiceli 
• sól
• czarny pieprz