Wykonanie:
- Tofu marynujemy w sosie sojowym.
- Makaron gotujemy w osolonej wodzie przez ok. 6 min.
- Odcedzamy makaron i chłodzimy w zimnej wodzie.
- Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni.
- Dodajemy pastę curry i smażymy przez ok. 3 min.
- Do cebuli z pastą curry dodajemy śmietanę i redukujemy o połowę.
- Po zredukowaniu całość blendujemy do uzyskania konsystencji sosu.
- Warzywa podsmażamy na osobnej patelni, przyprawiamy do smaku i łączymy z sosem.
- Tofu obsmażamy na patelni po 1 min. z każdej strony.
- Warzywa z sosem curry serwujemy na makaronie ze smażonym tofu, siekaną kolendrą i sezamem.
na 10 porcji:
• Solid food tofu
• Aro warzywa na patelnie
• Aro olej rzepakowy 1 l
• MC curry
• Śmietana 30%
• Ya sos sojowy
• Sezam czarny 1 kg
• Kolendra
• Cebula szalotka
• Makaron vermiceli
• sól
• czarny pieprz