Liczba porcji 10

Wykonanie:

  1. Pieczarki dokładnie czyścimy i kroimy w plastry. 
  2. Orzechy włoskie prażymy na suchej patelni, następnie drobno siekamy. 
  3. Cebulę kroimy w drobną kostkę a czosnek przeciskamy przez praskę. 
  4. Na rozgrzaną patelnię z masłem wrzucamy drobno pokrojoną cebulę i czosnek. Całość smażymy przez ok. 3 min. Następnie dodajemy suchą kaszę gryczaną i mieszając dalej smażymy przez ok. 3 min. 
  5. Całość zalewamy bulionem i gotujemy pod przykryciem, od czasu do czasu mieszając, aż kasza zmięknie, a cały płyn zostanie wchłonięty. Dodajemy orzechy włoskie i dokładnie mieszamy. 
  6. Na koniec dodajemy łyżkę masła i starty parmezan oraz grubo posiekaną pietruszkę. Doprawiamy solą i pieprzem i ponownie mieszamy. 
  7. Przed podaniem odstawić na 10 min. Podawać z posiekaną natką pietruszki. 
Składniki
na 10 porcji:

• Aro kasza gryczana 
• Pieczarka polska
• Aro olej rzepakowy
• Cebula ultra bag
• Czosnek
• MC bulion drobiowy
• Orzech włoski
• MC grana padano tarty 1 kg
• Aro masło
• Pietruszka natka
• sól
• pieprz
• bazylia suszona
• płatki chilli
• cukier