Wykonanie:
- Do miski miksera wsypać mąkę z drożdżami suchymi.
- Masło rozpuścić, dodać mleko i jaja.Połączyć mieszając. Wyrobić jednolite ciasto a następnie przykryć i odstawić na 1-2 h.
- Przed pieczeniem dodać cukier i starty ser. Piec w rozgrzanej i przesmarowanej olejem gofrownicy.
- Cebulę pokroić w piórka. Pieczarki podzielić na ćwiartki.
- W rondlu rozgrzać olej i powoli smażyć cebulę, a następnie pieczarki. Dodać masło i dusić aż grzyby staną się ciemne.
- Dodać ocet i szybko odparować. Dodać tymianek do grzybów. Doprawić solą i świeżo mielonym pieprzem.
- Gotowe grzyby układać na gofrach. Całość posypać świeżo tartym serem i prażoną cebulką.
na 1 porcja:
• Masło 150 g
• Mąka pszenna 250 g
• Drożdże suche 8 g / świeże 16 g
• Cukier waniliowy
• Jaja 3 szt
• Mleko 100 ml
• Cukier perlisty 200 g
• Ser twardy dojrzewający 200 - g
• Pieczarki 400 g
• Masło 100 g
• Ocet 20 ml
• Sól
• Pieprz
• Cebula biała 100 g
Pietruszka natka 30 g
Street food po polsku
Rozwijamy nasz koncept street-foodowej kuchni w polskim wydaniu. Tym razem sięgnęliśmy do tradycyjnych smaków dzieciństwa i zinterpretowaliśmy je w stylu ulicznej kuchni ameryki północnej. Zobaczcie nasze przepisy na pączki z lodami czekoladowymi, wytrawne gofry z serem cheddar i smażone kluski lane z sosem tatarskim!