Liczba porcji 1
Danie
wegetariańskie

Wykonanie:

  1. Do miski miksera wsypać mąkę z drożdżami suchymi.
  2. Masło rozpuścić, dodać mleko i jaja.Połączyć mieszając. Wyrobić jednolite ciasto a następnie przykryć i odstawić na 1-2 h.
  3. Przed pieczeniem dodać cukier i starty ser. Piec w rozgrzanej i przesmarowanej olejem gofrownicy.
  4. Cebulę pokroić w piórka. Pieczarki podzielić na ćwiartki.
  5. W rondlu rozgrzać olej i powoli smażyć cebulę, a następnie pieczarki. Dodać masło i dusić aż grzyby staną się ciemne.
  6. Dodać ocet i szybko odparować. Dodać tymianek do grzybów. Doprawić solą i świeżo mielonym pieprzem.
  7. Gotowe grzyby układać na gofrach. Całość posypać świeżo tartym serem i prażoną cebulką.
Składniki
na 1 porcja:

• Masło 150 g
• Mąka pszenna 250 g
• Drożdże suche 8 g / świeże 16 g
• Cukier waniliowy
• Jaja 3 szt
• Mleko 100 ml
• Cukier perlisty 200 g
• Ser twardy dojrzewający 200 - g
• Pieczarki 400 g
• Masło 100 g
• Ocet 20 ml
• Sól
• Pieprz
• Cebula biała 100 g
 Pietruszka natka 30 g

Street food po polsku

 

Rozwijamy nasz koncept street-foodowej kuchni w polskim wydaniu. Tym razem sięgnęliśmy do tradycyjnych smaków dzieciństwa i zinterpretowaliśmy je w stylu ulicznej kuchni ameryki północnej. Zobaczcie nasze przepisy na pączki z lodami czekoladowymi, wytrawne gofry z serem cheddar i smażone kluski lane z sosem tatarskim!