Liczba porcji 1

Przygotowanie:

  1. Soczewicę wypłukać w zimnej wodzie , następnie gotować w wrzącej z dodatkiem soli , bób ugotować wystudzić obrać .
  2. Na rozgrzanej patelni z olejem zrumienić drobno posiekaną cebulę czerwoną, następnie dodać drobno posiekany seler naciowy , trawę cytrynową, oliwki czarne , papryczkę chili ,obrany ugotowany wcześniej bób , pokrojony na połówki.
  3. Ugotowaną soczewicę , przyprawy i całość wymieszać i podgrzewać przez około 5 minut.
  4. Następnie dodać posiekany świeży lubczyk i bazylię czerwona i kolendrę, wymieszać i od razu serwować .
  5. Jeśli chcemy bardzo szybko ugotować soczewicę można ją namoczyć w wodzie kilka godzin wcześniej przed przygotowaniem dania.
Składniki
na 1 porcja:
  • Czarna soczewica M.Chef – 0,07 kg.
  • Bób mrożony M.Chef – 0,02 kg.
  • Papryczka chili – 0,001 kg.
  • Olej aro – 0,04 L
  • Oliwki  drylowane Aro – 0,01 kg.
  • Seler naciowy – 0,002 kg.
  • Cebula czerwona – 0,02 kg.
  • Trawa cytrynowa świeża – 0,01 kg.
  • Bazylia czerwona świeża M. Chef – 0,005 kg.
  • Lubczyk świeży M. Chef – 0,002 kg.
  • Kolendra świeża M.Chef – 0,002 kg.
  • PRZYPRAWY sól , czarny pieprz