Ruszył cykl spotkań branżowych i warsztatów kulinarnych Szef dla Szefów, organizowany przez sieć hurtowni MAKRO Cash & Carry.

Wydarzenie skierowane jest do właścicieli i menedżerów restauracji oraz szefów kuchni.

Szef dla Szefów powstał z myślą o byciu bliżej sektora Horeca; możliwości nawiązania dialogu, ale również dostarczania wiedzy na temat trendów i nowości na rynku.

Podczas spotkań branżowych uczestnicy mają możliwość porozmawiać z ekspertami związanymi ze środowiskiem gastronomicznym, natomiast warsztaty kulinarne prowadzone są przez znanych i cenionych szefów kuchni.

W ramach ostatniego cyklu Szef dla Szefów sieć hurtowni MAKRO Polska zorganizowała sześć wydarzeń, w których udział wzięło 500 przedstawicieli rynku gastronomicznego z całej Polski.

To spotkania branżowe umożliwiające m.in. budowanie sieci kontaktów, nawiązanie dialogu z ekspertami, poszerzanie wiedzy na temat trendów oraz zdobycie nowych umiejętności kulinarnych.

image

Szef dla szefów
w Liczbach

26
Wydarzeń
13 
Miast
2700
Uczestników

...

W Szczecinie pokaz gotowania na żywo poprowadził Jarek Walczyk, prezes Fundacji Klubu Szefów Kuchni. Warsztaty kulinarne we Wrocławiu poprowadził Tobiasz Herman, szef studia kulinarnego Browar Mieszczański, a w Sosnowcu – Paweł Serafin, szef kuchni Akademii Inspiracji MAKRO. W Solcu Kujawskim na uczestników spotkania czekało szkolenie z food-costu, a w Krakowie i Poznaniu – warsztaty poświęcone winom.

Wybranym wydarzeniom towarzyszyły również szkolenia dla kelnerów z zaproszonych lokali.

Sponsorzy

Partnerzy spotkań branżowych

Szef dla szefów #1

Szef dla szefów #2


Spotkania były pełne inspiracji produktowych dzięki prestiżowym partnerom – producentom zróżnicowanego asortymentu. Przedstawiciele zaproszonych do współpracy partnerów prowadzili wykłady i prelekcje prezentujące m.in. pochodzenie it proces powstania produktów. Produkty te stanowiły także element poczęstunku oraz były wykorzystywane podczas pokazów i warsztatów kulinarnych, dzięki czemu goście mogli poznać ich różne zastosowania i metody obróbki.

Partnerem wszystkich spotkań branżowych było Polskie Zrzeszenie Producentów Bydła Mięsnego, które opracowało system certyfikacji wołowiny QMP (Quality Meat Program). Partnerami poszczególnych wydarzeń były firmy: Zakłady Tłuszczowe „Kruszwica” – przetwórca nasion oleistych i producent tłuszczów roślinnych, Viviers Le Petit Pêcheur – producent owoców morza najwyżej jakości, Spółdzielcza Mleczarnia Spomlek należąca do grona największych i najnowocześniejszych zakładów mleczarskich w Polsce, Green Factory – producent m.in. świeżych, umytych i pociętych warzyw pod marką Fit & Easy, Ogrodnictwo Lawenda – pierwszy w Polsce producent kwiatów jadalnych oraz Unilever Food Solutions – producent produktów spożywczych dla gastronomii.