Liczba porcji 1
Danie
wegetariańskie

Wykonanie

  1. Marchew, pietruszkę, groszek cukrowy i pora pokrój w julienne. Cebulę czerwoną w zewnętrzne piórka, a czosnek oraz orzechy oddzielnie rozgnieć i drobno przesiekaj. Łodygi kolendry pokrój w poprzek na cienkie krążki.
  2. Ugotuj makaron na al-dente
  3. Na mocno rozgrzaną patelnię wlej olej i zacznij smażenie wszystkich warzyw w kolejności od najtwardszych do delikatniejszych - dorzucając kolejne w kilku sekundowych odstępach regularnie mieszając. Następnie wsyp cukier i dolej sosy - sojowy i ostrygowy. Po chwili dodaj makaron i dopraw sokiem z limonki i solą, po czym przełóż do pojemnika i oprósz listkami kolendry.
Składniki
na 1 porcja:

• Por 20 g
• Marchew 25 g
• Pietruszka 25 g
• Cebula czerwona 30 g
• Czosnek 1 ząbek
• Limonka 1 szt
• Kolendra 1 drobny pęczekz łodygami
• Sos sojowy 15 g
• Sos ostrygowy 15 g
• Groszek cukrowy 20 g
• Orzech ziemny - nie solony 20 g
• Makaron 100 g
• Grzyby shii-take 40 g
• Olej sezamowy 15 g
• Olej uniwersalny 15 g
• Cukier trzcinowy 20 g

Menu abonamentowe

 

Zaplanowane z wyprzedzeniem i skalkulowane co do porcji menu lunchowe – czy to możliwe? Tak, jeżeli postawimy na ofertę menu lunchowego w abonamencie. Jest to koncepcja, w której organizujemy tygodniowe dostawy obiadów do klientów, którzy wykupili abonament na taką usługę. Jak sprawić, aby to się opłacało? Zobacz nasz film i przepisy na 3 dania.