Liczba porcji 1

Wykonanie:

Szarpana wołowina(pulled beef):

  1. Policzek natrzyj solą oraz cukrem, dopraw pieprzem i sosem Worcester
  2. Zamarynowane mięso zostawiamy w lodówce na min. 12h
  3. Po tym czasie mięso obsmażamy razem z cebulą pokrojoną w pióra i wrzucamy do gotującego się wywaru
  4. Gotujemy do momentu aż włókna będą rozchodziły się pod lekkim naporem widelca
  5. Sos zlewamy i osobno redukujemy z przesmażonym koncentratem pomidorowym
  6. Mięso rozdrabniamy i dodajemy do sosu, doprawiamy solą i pieprzem

 

Majonez mango:

  1. Mieszamy majonez z pulpą mango w równych proporcjach.
Składniki
na 1 porcja:

Szarpana wołowina(pulled beef):

• Policzek wołowy 2500 g
• Sos Worcester 60 ml
• Cukier trzcinowy 20 g
• Koncentrat pomidorowy 30 g
• Pieprz czarny 10 g
• Sól do smaku
• Bulion wołowy 3l
• Cebula 200 g

Majonez mango:

• Majonez
• Pulpa mango

Restauracja w wydaniu Do It Yourself (DIY)

 

Szef kuchni Akademii Inspiracji MAKRO prezentuje koncepcję dań restauracyjnych w konwencji do it yourself, która może doskonale sprawdzić się jako alternatywa lub rozwinięcie oferty dań na wynos. Zobacz, jak Twoi klienci mogą smacznie wykorzystać swoje zapasy makaronu i zjeść we własnym domu samodzielnie przygotowane dania z Twojej restauracji zgodnie z przygotowaną przez Ciebie instrukcją.