Wykonanie:
Szarpana wołowina(pulled beef):
- Policzek natrzyj solą oraz cukrem, dopraw pieprzem i sosem Worcester
- Zamarynowane mięso zostawiamy w lodówce na min. 12h
- Po tym czasie mięso obsmażamy razem z cebulą pokrojoną w pióra i wrzucamy do gotującego się wywaru
- Gotujemy do momentu aż włókna będą rozchodziły się pod lekkim naporem widelca
- Sos zlewamy i osobno redukujemy z przesmażonym koncentratem pomidorowym
- Mięso rozdrabniamy i dodajemy do sosu, doprawiamy solą i pieprzem
Majonez mango:
- Mieszamy majonez z pulpą mango w równych proporcjach.
na 1 porcja:
Szarpana wołowina(pulled beef):
• Policzek wołowy 2500 g
• Sos Worcester 60 ml
• Cukier trzcinowy 20 g
• Koncentrat pomidorowy 30 g
• Pieprz czarny 10 g
• Sól do smaku
• Bulion wołowy 3l
• Cebula 200 g
Majonez mango:
• Majonez
• Pulpa mango
Restauracja w wydaniu Do It Yourself (DIY)
Szef kuchni Akademii Inspiracji MAKRO prezentuje koncepcję dań restauracyjnych w konwencji do it yourself, która może doskonale sprawdzić się jako alternatywa lub rozwinięcie oferty dań na wynos. Zobacz, jak Twoi klienci mogą smacznie wykorzystać swoje zapasy makaronu i zjeść we własnym domu samodzielnie przygotowane dania z Twojej restauracji zgodnie z przygotowaną przez Ciebie instrukcją.