Liczba porcji 5

Przygotowanie

  1. Mule otworzyć.
  2. Masło wymieszać ze skórką otartą z cytryny. Dodać sok z połowy cytryny, pietruszkę oraz drobno posiekany boczek.
  3. Gotowy farsz ułożyć na mięsie muli. Posypać bułką tartą. Piec około 5 min w temp. 180ºC w piekarniku lub na grillu.
  4. Groszek zblanszować, przekroić na pół i ułożyć na talerzu w kształcie koła, tak aby były widoczne nasiona.
  5. Gotowe mule wyjąć i przyprawić przygotowanym wcześniej boczkiem z bułką tartą i natką pietruszki.
Składniki
na 5 porcji:

Mule – 1,00 kg
Masło – 0,10 kg
Boczek – 0,05 kg
Natka pietruszki – 0,05 kg
Bułka tarta – 0,10 kg
Groszek cukrowy – 0,05 kg
Cytryna – 0,10 kg

Przepis przygotował Krzysztof Kopciński

Pastry chef w N31 Restaurant & Bar by Robert Sowa. Doświadczenie zdobywał w Stanach Zjednoczonych by po powrocie szefować kolejno w cukierni Lukullus, restauracji Amber Room pod opieką Wojciecha Modesta Amaro oraz w restauracji Tamka 43.