Przygotowanie
- Mule otworzyć.
- Masło wymieszać ze skórką otartą z cytryny. Dodać sok z połowy cytryny, pietruszkę oraz drobno posiekany boczek.
- Gotowy farsz ułożyć na mięsie muli. Posypać bułką tartą. Piec około 5 min w temp. 180ºC w piekarniku lub na grillu.
- Groszek zblanszować, przekroić na pół i ułożyć na talerzu w kształcie koła, tak aby były widoczne nasiona.
- Gotowe mule wyjąć i przyprawić przygotowanym wcześniej boczkiem z bułką tartą i natką pietruszki.
na 5 porcji:
Mule – 1,00 kg
Masło – 0,10 kg
Boczek – 0,05 kg
Natka pietruszki – 0,05 kg
Bułka tarta – 0,10 kg
Groszek cukrowy – 0,05 kg
Cytryna – 0,10 kg