Liczba porcji 1

Wykonanie:

  1. Polędwiczki smażymy na głębokim oleju w temp. 180°. Boczek smażymy do uzyskania chrupkości.
  2. Na placku rozsmarowujemy większość sosu meksykańskiego i układamy na nim posiekaną kapustę pekińską, cebulę, pomidor w półplasterkach i całość polewamy sosem duńskim. Na to układamy przecięty na dwa paski plaster sera, polędwiczki i boczek, polewamy resztą sosu, zawijamy tortillę i grillujemy przez 3 minuty.
Składniki
na 1 porcja:
  • 92g (1 szt) tortilla 30 cm
  • 100g panierowane polędwiczki kurczaka
  • 43g parzonego boczku
  • 25g sera żółtego typu gouda
  • 40g pomidora
  • 50g czerwonej cebuli pokrojonej w piórka
  • 80g kapusty pekińskiej pociętej w paski
  • 15g sosu meksykańskiego Makro Chef
  • 25g sosu remulada duńska Makro Chef
  • 0,4l oleju do głębokiego smażenia