Wykonanie:
- Polędwiczki smażymy na głębokim oleju w temp. 180°. Boczek smażymy do uzyskania chrupkości.
- Na placku rozsmarowujemy większość sosu meksykańskiego i układamy na nim posiekaną kapustę pekińską, cebulę, pomidor w półplasterkach i całość polewamy sosem duńskim. Na to układamy przecięty na dwa paski plaster sera, polędwiczki i boczek, polewamy resztą sosu, zawijamy tortillę i grillujemy przez 3 minuty.
na 1 porcja:
- 92g (1 szt) tortilla 30 cm
- 100g panierowane polędwiczki kurczaka
- 43g parzonego boczku
- 25g sera żółtego typu gouda
- 40g pomidora
- 50g czerwonej cebuli pokrojonej w piórka
- 80g kapusty pekińskiej pociętej w paski
- 15g sosu meksykańskiego Makro Chef
- 25g sosu remulada duńska Makro Chef
- 0,4l oleju do głębokiego smażenia