Jesienny wieczór, dobra kuchnia i wyśmienite wino
bez wychodzenia z domu!

Zapraszamy na cykl spotkań w formie warsztatów kulinarno-sommelierskich ONLINE, podczas których na żywo pokażemy jak przygotować ciekawe, inspirowane jesiennymi smakami potrawy i dobierzemy do nich nieszablonowy pairing.

Jesienne spotkania z winem odbywać się będą przez 6 kolejnych czwartków, podczas których w transmisji na żywo na Facebooku szefowie kuchni Akademii Inspiracji MAKRO będą spotykać się podczas wspólnego gotowania i rozmowach o winie i pairingu z sommelierami MAKRO. W każdym kolejnym odcinku zaprezentujemy nową, inspirującą recepturę, gotową do wdrożenia w menu restauracji. Do niej dobierzemy wartościowe wino, o którym opowiemy, dając praktyczne wskazówki do upsellingu w serwisie.

img

Jeżeli chcesz otrzymywać powiadomienia na temat kolejnych odcinków i dowiadywać się na bieżąco, jakie dania i wina będziemy prezentować dołącz do wydarzenia!

img Gotuj z MAKRO na Facebooku
img
ZOBACZ JAKIE PRZEPISY PRZYGOTOWALI
MISTRZOWIE KUCHNI Z RÓŻNYCH REGIONÓW POLSKI
NA TĄ OKAZJĘ
img
Najbliższe spotkania
zobacz na facebooku
zobacz webinar zobacz przepis
selfie
8 października – Rafał Zaręba
Makaron Soba z polędwicą wołową, zielonymi warzywami, chilli i sosem Hoisin – Filari Valpolicella Ripasso lub zwykła Valpolicella
selfie
15 października – Darek Kucharski
Sałatka z karczochów, grzybów polskich i sera szafir podana z sosem na bazie liścia laurowego – Pfaffl Gruner Vertliner lub Riesling
selfie
22 października – Rafał Zaręba
Krewetki w emulsji-winno maślanej z pomidorami concasse i cukinią- oczywiście z bagietką Fernway Sauvignon Blanc lub Cava Visiega Brut Reserva
selfie
29 października – Michał Węcławek
Sandacz podany na grzybowym makaronie strozzapretti – Camino de Castillo Verdejo
selfie
5 listopada – Dariusz Kucharski
Comber jagnięcy w glazurze z miso z cromesquis i kawiorem z bakłażana – Barramundi Shiraz lub Barkan Shiraz
selfie
12 listopada – Tomasz Tracz
Pierś z Gęsi (metodą sous vide) z konfiturą z czerwonej kapusty oraz wiśnią wędzoną - Papale Primitivo i Rioja Riscal Reserva