Krzysztof Kopciński

Pastry chef w N31 Restaurant & Bar by Robert Sowa


Sztuką kulinarną interesował się od dziecka, dlatego decyzja o wyborze szkoły cukierniczej była dla niego oczywista. Pierwsze cenne doświadczenia zawodowe zdobywał, praktykując w cukierni Stefana Górskiego na warszawskim Zaciszu. Po ukończeniu szkoły został szefem cukierni w kultowej kawiarni i restauracji Nowy Świat. Funkcję tę pełnił przez wiele lat, do wyjazdu do Stanów Zjednoczonych, gdzie zdobywał kolejne doświadczenia w gastronomii. Po powrocie do kraju szefował kolejno w cukierni Lukullus, restauracji Amber Room w Pałacu Sobańskich (pod opieką Wojciecha Modesta Amaro) oraz w restauracji Tamka 43.

Uczestniczył w wielu kursach, m.in. w szkoleniu prowadzonym w londyńskim hotelu Dorchester przez Alaina Ducasse’a uważanego za najlepszego szefa kuchni na świecie. Obecnie odpowiada za dział cukierniczy w N31 – autorskiej restauracji Roberta Sowy, z którym współpracuje od 2012 r. To dzięki niemu wizyta w tym wyjątkowym miejscu jest jak zwiedzane galerii najlepszych smaków i słodkości.